Skip to main content

Norske SAS-flygeres forening (NSF)

Leder: Roger Klokset
Nestleder: Ole Fredrik Knutsen
Sekretær: Endre Antonsen

  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
  • Besøk foreningens hjemmeside

Norske SAS-flygeres forening (NSF) ble stiftet i 1946, samme år som SAS ble opprettet. Sammen med sine svenske og danske søsterforeninger har NSF representert SAS-piloter i over 75 år. Slagordet "sammen er vi sterkere" er ryggraden i foreningens arbeid for å samle piloter og jobbe for et organisert og ryddig arbeidsliv for piloter i SAS, for piloter i Norge, og for piloter internasjonalt. 

I 1977 var NSF grunnlegger av Norsk Flygerforbund. Gjennom lang tid har de jobbet for å samle norske piloter, i tillegg til å samle pilotene internt i SAS for å sikre størst mulig påvirkning og å sikre rettigheter og gode vilkår for piloter. Foreningen var også grunnlegger av den fellesskandinaviske paraplyorganisasjonen SPG som samlet fire pilotforeninger i tre land under én paraply. Slik har man styrket samarbeidet mellom landene, og samlet alle organiserte piloter i SAS.

Pilotene i NSF flyr både kortruter (Boeing 737 og A320) og langruter (A330 og A350, og snart A321NEO LR). Da det norske markedet er det største segmentet i SAS utgjør innenriksflyginger i Norge en stor del av jobben til norske piloter i SAS. I tillegg har SAS et stort internasjonalt rutenett som gjør at medlemmene har verdensledende kompetanse. Spesielt i nord, men også på noen av verdens mest kompliserte knutepunkter.  

NSF har i flere år vært en forening i sterk vekst, med en ambisjon om å rekruttere alle nyansatte SAS-piloter i Norge. De siste 5 årene har andelen av nye piloter som kommer til NSF vært ca. 98 % av nyansatte SAS-piloter, og har dermed vært en stor del av NFs medlemsøkning de siste årene.

Hør podcastepisoden med Norske SAS-flygeres forening:

 


Video