Skip to main content
08. november 2021

Statsfinansiert sosial dumping på anbudsrutene?

Skrevet av: Norsk Flygerforbund

Det har stormet rundt noe av Norges viktigste infrastruktur. Den tidligere regjeringen har åpnet for statsfinansiert sosial dumping, mener nestlederen i Norsk Flygerforbund.

I sommer åpnet den daværende samferdselsministeren for at operatører kunne samarbeide om å levere inn tilbud på de viktige anbudsrutene. Resultatet ble at danske Danish Air Transport (DAT) vant anbudet, men deres litauiske datterselskap sto for operasjonen.

Det gjør en rettferdig konkurranse umulig, mener nestleder Aleksander Wasland i Norsk Flygerforbund.

Han sier at ved å fjerne én formulering fra anbudstilbudet, vil man komme tilbake til en rettferdig konkurranse på like vilkår. Hør siste episode av NF-Pådden her:

Siste nyheter:

13. april 2024

Vi legger ut på roadshow!

Denne våren kan du treffe oss flere steder.

14. mars 2024

Endelig blir det rettferdig konkurranse i luften

Etter iherdig innsats fra Norsk Flygerforbund over flere år, har endelig Luftfartstilsynet felt en knusende dom mot DAT. Nå er det klart at staten har bidratt til å finansiere arbeidslivsbrudd og sosial dumping med anbudstildelingene.

14. mars 2024

Flyuhell og flyulykker definerer agendaen for Flysikkerhetskomiteen

Luftfartsbransjen ble rammet tirsdag 27. februar, da en Sikorsky S-92A fra Bristow havarerte utenfor Sotra ved Bergen. Leder John Kristoffersen i Flysikkerhetskomiteen deler sine refleksjoner etter ulykken.