Skip to main content
28. oktober 2021

Spesialepisode om rekruttering: Widerøe

Skrevet av: Norsk Flygerforbund

Mange piloter står utenfor arbeidslivet etter en tøff periode for luftfarten. Nå har heldigvis flere selskaper igjen begynt med rekruttering.

I denne lille serien av NF-Pådden vil vi se nærmere på flyselskapene som nå rekrutterer piloter, og snakke med folkene som står tettest på prossessene. Slik håper vi å kunne gi deg litt bedre innsikt i hva som kreves for å komme gjennom opptakene, og hva du kan vente deg av jobben på andre siden.

Først ut er Widerøe, hvor vi har snakket med treningssjef Endre Berntzen. Hør episoden her:

 

Siste nyheter:

14. juli 2024

Pass opp for fatigue i sommer!

Sommeren er spesielt travel hvert år. Fra sikkerhetskontroll på flyplasser og bagasjehåndterere til flygelederne og pilotene – hele systemet jobber under stort press med små marginer. En sommer med forstyrrelser, flykanselleringer og fatigue blant flybesetningen har startet, og det kan bli verre i de kommende ukene.

03. juli 2024

Et viktig skritt mot en trygg og forutsigbar luftambulansetjeneste

Dagens luftambulansevedtak er et steg i riktig retning, men det gjenstår fortsatt litt før vi er i mål. 

01. juli 2024

Kampanje mot å redusere antallet piloter: "One means none"

Europeiske fly kan operere med kun én pilot ved kontrollene så tidlig som i 2027, dersom flyprodusentene lykkes med sine planer. For å ta et standpunkt mot dette, har europeiske piloter ledet av European Cockpit Association (ECA) lansert en ny nettside: OneMeansNone.eu. Plattformen har som mål å informere passasjerer om de betydelige sikkerhetsrisikoene forbundet med å redusere mannskapet fra to piloter til én.