Skip to main content
08. mars 2021

Gratulerer med kvinnedagen!

Skrevet av: Norsk Flygerforbund

Gratulerer med dagen til alle kvinner der ute! Det er 8. mars, og dagens tema er som seg hør og bør kvinner og luftfart. Hvorfor er det så få kvinner i yrket, og hvordan skal vi klare å beholde de få vi har? Og er jobbhverdagen ofte slik at den rett og slett ikke passer for mange kvinner? I vår oppdagelsesferd gjennom Norsk Flygerforbund besøker vi i denne episoden Female Pilot Working Group (FPWG), og vi besøk av fagekspert og kaptein Synnøve Lilleli.

Hør episoden her:

Siste nyheter:

14. juli 2024

Pass opp for fatigue i sommer!

Sommeren er spesielt travel hvert år. Fra sikkerhetskontroll på flyplasser og bagasjehåndterere til flygelederne og pilotene – hele systemet jobber under stort press med små marginer. En sommer med forstyrrelser, flykanselleringer og fatigue blant flybesetningen har startet, og det kan bli verre i de kommende ukene.

03. juli 2024

Et viktig skritt mot en trygg og forutsigbar luftambulansetjeneste

Dagens luftambulansevedtak er et steg i riktig retning, men det gjenstår fortsatt litt før vi er i mål. 

01. juli 2024

Kampanje mot å redusere antallet piloter: "One means none"

Europeiske fly kan operere med kun én pilot ved kontrollene så tidlig som i 2027, dersom flyprodusentene lykkes med sine planer. For å ta et standpunkt mot dette, har europeiske piloter ledet av European Cockpit Association (ECA) lansert en ny nettside: OneMeansNone.eu. Plattformen har som mål å informere passasjerer om de betydelige sikkerhetsrisikoene forbundet med å redusere mannskapet fra to piloter til én.