Skip to main content
10. mars 2023

Bekymret for arbeidet med å erstatte en pilot med teknologi

Vi er  bekymret for arbeidet som gjøres for å erstatte en av pilotene i cockpit med teknologi. Mange innflygninger i Norge er nær bratte fjell, og det kan være krevende å operere flyet i variert vær. Vi trenger to i cockpit!

Luftfart har etter hvert blitt den tryggeste måten å reise på.

Dette skyldes blant annet et kontinuerlig forbedringsarbeid der piloter er trente til å samarbeide, kontinuerlig sjekke hverandres arbeid, og rapportere om svakheter eller forbedringsmuligheter.  Men mennesker gjør dessverre feil av og til, også de som utvikler og lager flyene.  De få gangene teknikken svikter er det ekstra viktig å ha minst to piloter som kan fly flyet og løse problemene sammen.

NF ser med bekymring på arbeidet som gjøres for å erstatte en av pilotene med nyutviklet teknologi.

I Norge ligger mange innflyvninger og flyplasser nær bratte fjell langs kysten.  Her kan det være krevende å operere fly i varierende vær, og derfor bør man alltid ha minst to piloter i cockpit.

Les artikkel skrevet av Capt. Jason Ambrosi (ALPA), Capt. Otjan de Bruijn (ECA), and Capt. Jack Netskar (IFALPA) her:
https://aviationweek.com/air-transport/safety-ops-regulation/op-ed-removing-airline-pilots-flight-deck-gamble-safety

Siste nyheter:

13. april 2024

Vi legger ut på roadshow!

Denne våren kan du treffe oss flere steder.

14. mars 2024

Endelig blir det rettferdig konkurranse i luften

Etter iherdig innsats fra Norsk Flygerforbund over flere år, har endelig Luftfartstilsynet felt en knusende dom mot DAT. Nå er det klart at staten har bidratt til å finansiere arbeidslivsbrudd og sosial dumping med anbudstildelingene.

14. mars 2024

Flyuhell og flyulykker definerer agendaen for Flysikkerhetskomiteen

Luftfartsbransjen ble rammet tirsdag 27. februar, da en Sikorsky S-92A fra Bristow havarerte utenfor Sotra ved Bergen. Leder John Kristoffersen i Flysikkerhetskomiteen deler sine refleksjoner etter ulykken.