Skip to main content
10. mars 2023

Bekymret for arbeidet med å erstatte en pilot med teknologi

Vi er  bekymret for arbeidet som gjøres for å erstatte en av pilotene i cockpit med teknologi. Mange innflygninger i Norge er nær bratte fjell, og det kan være krevende å operere flyet i variert vær. Vi trenger to i cockpit!

Luftfart har etter hvert blitt den tryggeste måten å reise på.

Dette skyldes blant annet et kontinuerlig forbedringsarbeid der piloter er trente til å samarbeide, kontinuerlig sjekke hverandres arbeid, og rapportere om svakheter eller forbedringsmuligheter.  Men mennesker gjør dessverre feil av og til, også de som utvikler og lager flyene.  De få gangene teknikken svikter er det ekstra viktig å ha minst to piloter som kan fly flyet og løse problemene sammen.

NF ser med bekymring på arbeidet som gjøres for å erstatte en av pilotene med nyutviklet teknologi.

I Norge ligger mange innflyvninger og flyplasser nær bratte fjell langs kysten.  Her kan det være krevende å operere fly i varierende vær, og derfor bør man alltid ha minst to piloter i cockpit.

Les artikkel skrevet av Capt. Jason Ambrosi (ALPA), Capt. Otjan de Bruijn (ECA), and Capt. Jack Netskar (IFALPA) her:
https://aviationweek.com/air-transport/safety-ops-regulation/op-ed-removing-airline-pilots-flight-deck-gamble-safety

Siste nyheter:

14. juli 2024

Pass opp for fatigue i sommer!

Sommeren er spesielt travel hvert år. Fra sikkerhetskontroll på flyplasser og bagasjehåndterere til flygelederne og pilotene – hele systemet jobber under stort press med små marginer. En sommer med forstyrrelser, flykanselleringer og fatigue blant flybesetningen har startet, og det kan bli verre i de kommende ukene.

03. juli 2024

Et viktig skritt mot en trygg og forutsigbar luftambulansetjeneste

Dagens luftambulansevedtak er et steg i riktig retning, men det gjenstår fortsatt litt før vi er i mål. 

01. juli 2024

Kampanje mot å redusere antallet piloter: "One means none"

Europeiske fly kan operere med kun én pilot ved kontrollene så tidlig som i 2027, dersom flyprodusentene lykkes med sine planer. For å ta et standpunkt mot dette, har europeiske piloter ledet av European Cockpit Association (ECA) lansert en ny nettside: OneMeansNone.eu. Plattformen har som mål å informere passasjerer om de betydelige sikkerhetsrisikoene forbundet med å redusere mannskapet fra to piloter til én.