Skip to main content

Airlift Flygerforening (ALF)

Leder: Per Kristian Kongsvik 
Nestleder: Mats Larsen
Styremedlemmer: Sigbjørn Brækhus, Dagfinn Damsgaard, Kristian Kleppe

  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Airlift Flygerforening (ALF) ble opprettet i 1999. Foreningen består av om lag 47 medlemmer, som er piloter og task specialists i helikopterselskapet Airlift.

Foreningen har primært jobbet for å oppnå gode vilkår for den enkelte. De har gått foran i arbeidet med å jobbe for arbeidshverdagen til piloter i en hverdag preget av lange, utmattende dager med høy risiko. Det gjelder både økonomiske ytelser og arbeidstidsordninger. ALF har dessuten vært opptatt av et transparent system hvor den enkelte ikke skal måtte forhandle sine egne vilkår, og på denne måten unngå at de ansatte bruker tid og energi på å undres over hva kollegaen får for å yte samme tjeneste. Slik har de også bidratt til å skape et godt arbeidsmiljø blant de ansatte.

Som en av de store aktørene på markedet for innenlands helikopter, er ALF interessenter som jobber for vilkårene i hele bransjen. Både sosiale vilkår og sikkerhetsmessig. Selv om jobben er den samme for flere aktører på innlandet, kan differanse på sikkerhetsarbeid og ytelser variere stort. Foreningen står mer enn gjerne disponible for en prat om andre aktører ønsker.

Hør podcastepisoden med Airlift Flygerforening:

 


Video