Skip to main content
10. juli 2022
Pilotene har gitt dispensasjon for å hente strandede passasjerer på Svalbard.

SAS-pilotene innvilger dispensasjon for Svalbard

Skrevet av: Norsk Flygerforbund

Pilotene vil bidra til å sikre kritisk personell og utstyr.

– Pilotene er orientert om at befolkningen på Svalbard er ekstra hardt rammet av streiken. For å sikre tilgang til kritisk personell og utstyr på Svalbard innvilger pilotene dispensasjon, sier Roger Klokset, leder for SAS-pilotene i Norge, i en SMS til TV 2. 

Han orienterer om at det vil gå en rundtur til Longyearbyen på Svalbard i morgen. Videre dispensasjon til Svalbard vil vurderes forløpende. 

Flyet vil gå fra Oslo via Tromsø, begge veier, og vil være tiljengelig for passasjerer som skal til og fra Longyearbyen. 

Siste nyheter:

14. juli 2024

Pass opp for fatigue i sommer!

Sommeren er spesielt travel hvert år. Fra sikkerhetskontroll på flyplasser og bagasjehåndterere til flygelederne og pilotene – hele systemet jobber under stort press med små marginer. En sommer med forstyrrelser, flykanselleringer og fatigue blant flybesetningen har startet, og det kan bli verre i de kommende ukene.

03. juli 2024

Et viktig skritt mot en trygg og forutsigbar luftambulansetjeneste

Dagens luftambulansevedtak er et steg i riktig retning, men det gjenstår fortsatt litt før vi er i mål. 

01. juli 2024

Kampanje mot å redusere antallet piloter: "One means none"

Europeiske fly kan operere med kun én pilot ved kontrollene så tidlig som i 2027, dersom flyprodusentene lykkes med sine planer. For å ta et standpunkt mot dette, har europeiske piloter ledet av European Cockpit Association (ECA) lansert en ny nettside: OneMeansNone.eu. Plattformen har som mål å informere passasjerer om de betydelige sikkerhetsrisikoene forbundet med å redusere mannskapet fra to piloter til én.