Skip to main content
10. juli 2022
Pilotene har gitt dispensasjon for å hente strandede passasjerer på Svalbard.

SAS-pilotene innvilger dispensasjon for Svalbard

Skrevet av: Norsk Flygerforbund

Pilotene vil bidra til å sikre kritisk personell og utstyr.

– Pilotene er orientert om at befolkningen på Svalbard er ekstra hardt rammet av streiken. For å sikre tilgang til kritisk personell og utstyr på Svalbard innvilger pilotene dispensasjon, sier Roger Klokset, leder for SAS-pilotene i Norge, i en SMS til TV 2. 

Han orienterer om at det vil gå en rundtur til Longyearbyen på Svalbard i morgen. Videre dispensasjon til Svalbard vil vurderes forløpende. 

Flyet vil gå fra Oslo via Tromsø, begge veier, og vil være tiljengelig for passasjerer som skal til og fra Longyearbyen. 

Siste nyheter:

30. november 2023

Spritflasker og lokalflyplasser

I et land hvor verdiskapningen er avhengig av distriktene, trenger vi flyet. Når Avinor nå begynner å leke med tanken om å legge ned flyplasser som er viktige i sine regioner, fører de et politisk spill som er første trekk mot å avskilte distriktene, og på sikt skremme folk vekk.

26. november 2023

Norden på fremmarsj

Alarmerende og hjerteskjærende funn om arbeidsmiljøet for piloter og kabinansatte ble presentert under årets høstkonferanse i European Cockpit Association (ECA). Samtidig fikk Norden en viktig hånd på rattet med den islandske representanten Paul Allen inn i ECA-styret.

25. november 2023

Sammen for å trygge fremtidens lufttrafikktjenester

Flysikring og flyplasstjenester utgjør kritisk infrastruktur for en sikker luftfart. For tiden er det store endringer på gang, og mye å ta tak i.