Skip to main content
04. november 2022
Det var stor interesse for FUFs jobbtreningskurs.

Vellykket jobbsøkerkurs

Over 26 nyutdannede og flygende piloter deltok 1. november på jobbsøkerkurs med Flygerutdannedes forening.  - Et svært nyttig og lærerikt kurs, sier Sebastian Storjord, nyvalgt leder av FUF. 

Kurset gikk gjennom hvordan man skal gå frem i søknadsprosessen - alt fra ånikolai og henrik andre skrive CV til intervjuteknikk for piloter. Kurset ble holdt av Ask a Pilot.  Det var gratis for piloter som er organisert i NF og FUF. 

Henrik Andre Henriksen og Nikolai Kittilsen er nyutdannede piloter, og også nye i FUF.  Begge var svært fornøyde med kurset og følte at kurset var midt i blinken. 

-Vi har lært alt fra å skulle selge oss i intervjuprosess, skrive CVer og hatt det veldig gøy hele dagen. Kurset er absolutt å anbefale for alle som står uten jobb, og for nyutdannede piloter er spesielt nyttig, sier Henrik Andre Henriksen. 

-Jeg har fått mye god informasjon om hvordan vi skal skrive CV og hvordan intervjuene foregår, forteller Nikolai Kittilsen videre. - Veldig glad for at jeg fikk mulighet til å være med på kurset, og at FUF tok initiativ til dette avslutter Kittilsen. 

Kurset skal gjøre deg bedre rustet til å fremme dine ferdigheter og kvaliteter på et jobbintervju. Deltakerne fikk gjennom gruppearbeid og presentasjoner, og lærte mer om hva flyselskapene ser etter. En god mulighet til å fylle verktøykassen før du skal gjennom ditt første intervju!

lars magnus og sebastian-Det er veldig flott hvis kurset bidrar til at nyutdannede og arbeidsledige piloter blir tryggere i blant annet intervjusitusajonen. Det var også veldig gøy å se at kursdeltakerne bø på seg selv med egne erfaringer og refleksjoner som arbeidssøkende piloter, sier Lars Magnus Kirkhus, nylig avgått leder i FUF. 

 - Vi håper dette bare var det første kurset av flere, og at vi får mulighet til å arrangere dette igjen, sier Sebastian Storjord. - Dette kurset får man bare mulighet til å gå gratis gjennom FUF og NF, og det er et viktig bidrag for å hjelpe arbeidsløse piloter inn i ny jobb, avslutter Storjord. 

 

Siste nyheter:

05. desember 2023

Ny dokumentar avslører fryktkulturen i europeisk luftfart

Piloter og ansatte tør ikke snakke åpent om sikkerhetsrisikoer i europeiske flyselskaper, i frykt for konsekvenser. Nå kaster en ny dokumentar nytt lys over rovdrift på ansatte, en fryktkultur i luftfarten, og et EASA som sitter stille og ser på.

30. november 2023

Spritflasker og lokalflyplasser

I et land hvor verdiskapningen er avhengig av distriktene, trenger vi flyet. Når Avinor nå begynner å leke med tanken om å legge ned flyplasser som er viktige i sine regioner, fører de et politisk spill som er første trekk mot å avskilte distriktene, og på sikt skremme folk vekk.

26. november 2023

Norden på fremmarsj

Alarmerende og hjerteskjærende funn om arbeidsmiljøet for piloter og kabinansatte ble presentert under årets høstkonferanse i European Cockpit Association (ECA). Samtidig fikk Norden en viktig hånd på rattet med den islandske representanten Paul Allen inn i ECA-styret.