Skip to main content
04. november 2022
Det var stor interesse for FUFs jobbtreningskurs.

Vellykket jobbsøkerkurs

Over 26 nyutdannede og flygende piloter deltok 1. november på jobbsøkerkurs med Flygerutdannedes forening.  - Et svært nyttig og lærerikt kurs, sier Sebastian Storjord, nyvalgt leder av FUF. 

Kurset gikk gjennom hvordan man skal gå frem i søknadsprosessen - alt fra ånikolai og henrik andre skrive CV til intervjuteknikk for piloter. Kurset ble holdt av Ask a Pilot.  Det var gratis for piloter som er organisert i NF og FUF. 

Henrik Andre Henriksen og Nikolai Kittilsen er nyutdannede piloter, og også nye i FUF.  Begge var svært fornøyde med kurset og følte at kurset var midt i blinken. 

-Vi har lært alt fra å skulle selge oss i intervjuprosess, skrive CVer og hatt det veldig gøy hele dagen. Kurset er absolutt å anbefale for alle som står uten jobb, og for nyutdannede piloter er spesielt nyttig, sier Henrik Andre Henriksen. 

-Jeg har fått mye god informasjon om hvordan vi skal skrive CV og hvordan intervjuene foregår, forteller Nikolai Kittilsen videre. - Veldig glad for at jeg fikk mulighet til å være med på kurset, og at FUF tok initiativ til dette avslutter Kittilsen. 

Kurset skal gjøre deg bedre rustet til å fremme dine ferdigheter og kvaliteter på et jobbintervju. Deltakerne fikk gjennom gruppearbeid og presentasjoner, og lærte mer om hva flyselskapene ser etter. En god mulighet til å fylle verktøykassen før du skal gjennom ditt første intervju!

lars magnus og sebastian-Det er veldig flott hvis kurset bidrar til at nyutdannede og arbeidsledige piloter blir tryggere i blant annet intervjusitusajonen. Det var også veldig gøy å se at kursdeltakerne bø på seg selv med egne erfaringer og refleksjoner som arbeidssøkende piloter, sier Lars Magnus Kirkhus, nylig avgått leder i FUF. 

 - Vi håper dette bare var det første kurset av flere, og at vi får mulighet til å arrangere dette igjen, sier Sebastian Storjord. - Dette kurset får man bare mulighet til å gå gratis gjennom FUF og NF, og det er et viktig bidrag for å hjelpe arbeidsløse piloter inn i ny jobb, avslutter Storjord. 

 

Siste nyheter:

25. mai 2024

Global undersøkelse om piloters arbeidsforhold

I samarbeid med IFALPA har forskere ved det kanadiske universitetet Western University iverksatt en global undersøkelse om forholdene for piloter. Vi anbefaler alle våre medlemmer å gjennomføre undersøkelsen, som gir både forskningen, politikere og våre tillitsvalgte et viktig kunnskapsgrunnlag.

15. mai 2024

Sikkerhet gjennom samarbeid, fred gjennom styrke

Siden oppstarten i 1948 har det vært viktig å være til stede på den årlige IFALPA-konferansen, for å samle trådene og skape et felles samarbeid på tvers av landegrenser og kontinenter. Og årets konferanse ble intet unntak, få med deg vår delegasjons reisebrev her!

14. mai 2024

Luftfartens fremtid samlet i Arendal

Den andre etappen på årets roadshow ble nok en suksess, takket være solid innsats fra medlemsforeningene våre i Arendal og et sterkt NF-team.