Skip to main content
27. april 2023
Luftfartskonferansen 2023 gikk av stabelen denne uken.

Vel blåst for Luftfartskonferansen 2023

Skrevet av: Norsk Flygerforbund

Denne uken ble den årlige Luftfartskonferansen avholdt i Bodø, med Norsk Flygerforbund godt representert.

Dette året ble blant annet resultatene fra Luftfartstilsynets arbeidsmiljøundersøkelse lagt fram og grundig diskutert. Norsk Flygerforbund ble også invitert av Avinor og Luftfartstilsynet for å holde et innledningforedrag til en av flere workshops som omhandlet runway incursions. 

Fra forbundet deltok Pål Simonsen, som leder Aerodrome Ground Environment-seksjonen (AGE). I tillegg stilte Knut Aldrin som er flymedisinsk ansvarlig i Human Performance-seksjonen (HUPER).

I følge konferansen selv er målet å være en møteplass og;

- En arena hvor eksperter, ledere, forskere og interessenter innen luftfartsindustrien kan lære og diskutere de nyeste trendene, utfordringene og mulighetene i bransjen, og en møteplass hvor du kan delta i samtaler som kan påvirke strategier og beslutninger for luftfartens fremtid, skriver de på sine nettsider.

Pål Simonsen

Leder Pål Simonsen i AGE-seksjonen. Foto: Privat.

Siste nyheter:

14. juli 2024

Pass opp for fatigue i sommer!

Sommeren er spesielt travel hvert år. Fra sikkerhetskontroll på flyplasser og bagasjehåndterere til flygelederne og pilotene – hele systemet jobber under stort press med små marginer. En sommer med forstyrrelser, flykanselleringer og fatigue blant flybesetningen har startet, og det kan bli verre i de kommende ukene.

03. juli 2024

Et viktig skritt mot en trygg og forutsigbar luftambulansetjeneste

Dagens luftambulansevedtak er et steg i riktig retning, men det gjenstår fortsatt litt før vi er i mål. 

01. juli 2024

Kampanje mot å redusere antallet piloter: "One means none"

Europeiske fly kan operere med kun én pilot ved kontrollene så tidlig som i 2027, dersom flyprodusentene lykkes med sine planer. For å ta et standpunkt mot dette, har europeiske piloter ledet av European Cockpit Association (ECA) lansert en ny nettside: OneMeansNone.eu. Plattformen har som mål å informere passasjerer om de betydelige sikkerhetsrisikoene forbundet med å redusere mannskapet fra to piloter til én.