Skip to main content
27. april 2023
Luftfartskonferansen 2023 gikk av stabelen denne uken.

Vel blåst for Luftfartskonferansen 2023

Skrevet av: Norsk Flygerforbund

Denne uken ble den årlige Luftfartskonferansen avholdt i Bodø, med Norsk Flygerforbund godt representert.

Dette året ble blant annet resultatene fra Luftfartstilsynets arbeidsmiljøundersøkelse lagt fram og grundig diskutert. Norsk Flygerforbund ble også invitert av Avinor og Luftfartstilsynet for å holde et innledningforedrag til en av flere workshops som omhandlet runway incursions. 

Fra forbundet deltok Pål Simonsen, som leder Aerodrome Ground Environment-seksjonen (AGE). I tillegg stilte Knut Aldrin som er flymedisinsk ansvarlig i Human Performance-seksjonen (HUPER).

I følge konferansen selv er målet å være en møteplass og;

- En arena hvor eksperter, ledere, forskere og interessenter innen luftfartsindustrien kan lære og diskutere de nyeste trendene, utfordringene og mulighetene i bransjen, og en møteplass hvor du kan delta i samtaler som kan påvirke strategier og beslutninger for luftfartens fremtid, skriver de på sine nettsider.

Pål Simonsen

Leder Pål Simonsen i AGE-seksjonen. Foto: Privat.

Siste nyheter:

13. april 2024

Vi legger ut på roadshow!

Denne våren kan du treffe oss flere steder.

14. mars 2024

Endelig blir det rettferdig konkurranse i luften

Etter iherdig innsats fra Norsk Flygerforbund over flere år, har endelig Luftfartstilsynet felt en knusende dom mot DAT. Nå er det klart at staten har bidratt til å finansiere arbeidslivsbrudd og sosial dumping med anbudstildelingene.

14. mars 2024

Flyuhell og flyulykker definerer agendaen for Flysikkerhetskomiteen

Luftfartsbransjen ble rammet tirsdag 27. februar, da en Sikorsky S-92A fra Bristow havarerte utenfor Sotra ved Bergen. Leder John Kristoffersen i Flysikkerhetskomiteen deler sine refleksjoner etter ulykken.