Skip to main content
23. januar 2021

Utprøving av «PBN to ILS» med continuous descent v/CDG

Skrevet av: Endre Antonsen

Fransk flysikring (DSNA) skal i perioder teste ut en form for RNP transition (fra STAR til finale) ved Paris-CDG 27R, der det midterste transition-segmentet er åpent for at ATC skal kunne regulere trafikken i større grad.

Derfra klareres man direkte til et waypoint på en «RNP dog leg» (eller frog leg) som leder inn mot final approach (ILS/LOC/RNP 27R). Noe av den langsiktige intensjonen med utprøvingen er å oppnå continuous descent ved parallelle innflyginger via RNP transitions. Merk: I tilfelle manglende ATC-klarering før IAF skal man fortsette inital approach iht. ATIS. Ved vektorering må FMS/LEGS være uendret. Her vil det være en fordel å gjennomføre en god og tilpasset approach briefing med vekt på TEM iht. egne prosedyrer. Se mer utfyllende informasjon her.

Siste nyheter:

25. mai 2024

Global undersøkelse om piloters arbeidsforhold

I samarbeid med IFALPA har forskere ved det kanadiske universitetet Western University iverksatt en global undersøkelse om forholdene for piloter. Vi anbefaler alle våre medlemmer å gjennomføre undersøkelsen, som gir både forskningen, politikere og våre tillitsvalgte et viktig kunnskapsgrunnlag.

15. mai 2024

Sikkerhet gjennom samarbeid, fred gjennom styrke

Siden oppstarten i 1948 har det vært viktig å være til stede på den årlige IFALPA-konferansen, for å samle trådene og skape et felles samarbeid på tvers av landegrenser og kontinenter. Og årets konferanse ble intet unntak, få med deg vår delegasjons reisebrev her!

14. mai 2024

Luftfartens fremtid samlet i Arendal

Den andre etappen på årets roadshow ble nok en suksess, takket være solid innsats fra medlemsforeningene våre i Arendal og et sterkt NF-team.