Skip to main content
24. september 2020

Time to rethink – luftfart etter Covid-19

Skrevet av: Katinka Riksfjord Sporsem

Covid-19 har rammet luftfarten svært hardt. Ni europeiske paraplyorganisasjoner for arbeidstakere som piloter, kabinbesetning, ingeniører, flygeledere, ATM og AIS-personell kommer med en felles appell til europeiske politikere.  

Budskapet er klart: Luftfarten er i dyp krise – og det må tas grep for en sikker, sosial og bærekraftig gjenoppbyggingsstrategi for luftfarten. Luftfartsbransjen og alle dens ansatte må få politisk prioritet.

Norsk Flygerforbund representerer norske piloter i det europeiske flygerforbundet, European Cockpit Association, og sammen med våre gode kolleger i Kabinansattes Forbund støtter vi opp om fellesuttalelsen Time to rethink.

Uttalelsen er oversendt regjeringen ved samferdselsminister Knut Arild Hareide og de politiske partiene på Stortinget.

Siste nyheter:

13. juni 2024

Dette er det nye styret i Norsk Flygerforbund

Et enstemmig årsmøte stemte inn det nye styret.

25. mai 2024

Global undersøkelse om piloters arbeidsforhold

I samarbeid med IFALPA har forskere ved det kanadiske universitetet Western University iverksatt en global undersøkelse om forholdene for piloter. Vi anbefaler alle våre medlemmer å gjennomføre undersøkelsen, som gir både forskningen, politikere og våre tillitsvalgte et viktig kunnskapsgrunnlag.

15. mai 2024

Sikkerhet gjennom samarbeid, fred gjennom styrke

Siden oppstarten i 1948 har det vært viktig å være til stede på den årlige IFALPA-konferansen, for å samle trådene og skape et felles samarbeid på tvers av landegrenser og kontinenter. Og årets konferanse ble intet unntak, få med deg vår delegasjons reisebrev her!