24. september 2020

Time to rethink – luftfart etter Covid-19

Skrevet av: Katinka Riksfjord Sporsem

Covid-19 har rammet luftfarten svært hardt. Ni europeiske paraplyorganisasjoner for arbeidstakere som piloter, kabinbesetning, ingeniører, flygeledere, ATM og AIS-personell kommer med en felles appell til europeiske politikere.  

Budskapet er klart: Luftfarten er i dyp krise – og det må tas grep for en sikker, sosial og bærekraftig gjenoppbyggingsstrategi for luftfarten. Luftfartsbransjen og alle dens ansatte må få politisk prioritet.

Norsk Flygerforbund representerer norske piloter i det europeiske flygerforbundet, European Cockpit Association, og sammen med våre gode kolleger i Kabinansattes Forbund støtter vi opp om fellesuttalelsen Time to rethink.

Uttalelsen er oversendt regjeringen ved samferdselsminister Knut Arild Hareide og de politiske partiene på Stortinget.

Siste nyheter:

10. september 2021

Piloter og mental helse

Alle har en mental helse, og det gjelder i høyeste grad også piloter. 

06. september 2021

Inviterer til markering på Gardermoen: - Tiltakene må vare så lenge krisen varer

LO krever at statsminister Erna Solberg og arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen må lytte til arbeidslivet. Nå inviterer de til markering på Gardermoen onsdag 8. september kl. 09:00.

06. september 2021

- Setter norsk luftfart i spill

I forrige uke ble det klart at DAT og deres litauiske datterselskap får fly mellom Oslo og Florø de neste årene. – Dette går utover alle norske luftarbeidsplasser, sier nestleder Aleksander Wasland i NF til Avisa Nordland.