07. oktober 2021
Foto: Sipa/Pixabay.

Tilbake på Værnes: - Vær oppmerksom!

Med høsten kommer også gjessene til Trondheim lufthavn Værnes. Nå ber ekspertene piloter om å være ekstra på vakt.

Et velkjent problem både høst og vår er når gåsa trekker nordover og sydover. På sin sydlige reise er det nå store mengder gås i nærheten av Værnes.

De oppholder seg i umiddelbar nærhet av rullebanen, ofte i området rett nord for den vestlige baneenden. Tidvis krysser de over og innover rullebanen og utgjør en stor fare for flytrafikken.

- Foruten på Værnes så bør man nå være oppmerksom langs kysten, spesielt fra Vesterålen til Stad. Andre lufthavner som ligger nært trekkruta fra Trøndelag over indre Østlandet bør også være oppmerksomme. Gjessene flyr som regel faste ruter og raster på faste plasser, men i tillegg er vær og næringstilgang viktige faktorer for hvor og hvor lenge gjessene raster, skriver Trond Øigarden ved ornitologiske tjenester i Avinor.

Siste nyheter:

18. januar 2022

Tenk pensjon - LOfavør Egen pensjonskonto

Ifjor ble det innført nye pensjonsregler for innskuddspensjon. Med mindre du tar et aktivt valg samles din pensjon fra private aktører på en konto hos din arbeidsgivers pensjonsleverandør. 

12. januar 2022

5G-nettets påvirkning på flysikkerhet - FAA med informasjonsside

Ny teknologi betyr potensielt nye sikkerhetsutfordringer. Derfor følger ATS-seksjonen under forbundets Flysikkerhetskomité (FSIK) utviklingen og innføringen av 5G-nettet tett.

06. januar 2022

LOfavør Boliglån - oppdaterte priser

SpareBank 1 Østlandet endret i går sine priser på LOfavør Boliglån etter rentejusteringen fra Norges Bank i desember.