07. oktober 2021
Foto: Sipa/Pixabay.

Tilbake på Værnes: - Vær oppmerksom!

Med høsten kommer også gjessene til Trondheim lufthavn Værnes. Nå ber ekspertene piloter om å være ekstra på vakt.

Et velkjent problem både høst og vår er når gåsa trekker nordover og sydover. På sin sydlige reise er det nå store mengder gås i nærheten av Værnes.

De oppholder seg i umiddelbar nærhet av rullebanen, ofte i området rett nord for den vestlige baneenden. Tidvis krysser de over og innover rullebanen og utgjør en stor fare for flytrafikken.

- Foruten på Værnes så bør man nå være oppmerksom langs kysten, spesielt fra Vesterålen til Stad. Andre lufthavner som ligger nært trekkruta fra Trøndelag over indre Østlandet bør også være oppmerksomme. Gjessene flyr som regel faste ruter og raster på faste plasser, men i tillegg er vær og næringstilgang viktige faktorer for hvor og hvor lenge gjessene raster, skriver Trond Øigarden ved ornitologiske tjenester i Avinor.

Siste nyheter:

28. juni 2022

Eurocontrols forventninger til sommeren

Eurocontrol Network Manager har orientert ECA om sine utsikter for sommertrafikken i Europa. Trafikkvekst, kapasitetsproblemer, vær, og variabel håndtering av slots vil gi forsinkelser i flere områder, og Eurocontrol har iverksatt de tiltakene de kan. 

17. juni 2022

ECA posisjonsnotat - Securing a Sustainable Future for Aviation

ECA har publisert sitt posisjonsnotat på en bærekraftig luftfart, sett gjennom pilotenes øyne.

Du finner det her.

16. juni 2022

Forbundslederen: - Årvåkenhet er sikkerhet, ikke økonomi!

Det sier forbundsleder i Norsk Flygerforbund, Aleksander Wasland, etter at han har blitt fremlagt uttalelsene fra CEO i Wizz Air, Josef Varadi, om at flygende må finne seg i å fly selv om de er utmattet.