Skip to main content
07. oktober 2021
Foto: Sipa/Pixabay.

Tilbake på Værnes: - Vær oppmerksom!

Med høsten kommer også gjessene til Trondheim lufthavn Værnes. Nå ber ekspertene piloter om å være ekstra på vakt.

Et velkjent problem både høst og vår er når gåsa trekker nordover og sydover. På sin sydlige reise er det nå store mengder gås i nærheten av Værnes.

De oppholder seg i umiddelbar nærhet av rullebanen, ofte i området rett nord for den vestlige baneenden. Tidvis krysser de over og innover rullebanen og utgjør en stor fare for flytrafikken.

- Foruten på Værnes så bør man nå være oppmerksom langs kysten, spesielt fra Vesterålen til Stad. Andre lufthavner som ligger nært trekkruta fra Trøndelag over indre Østlandet bør også være oppmerksomme. Gjessene flyr som regel faste ruter og raster på faste plasser, men i tillegg er vær og næringstilgang viktige faktorer for hvor og hvor lenge gjessene raster, skriver Trond Øigarden ved ornitologiske tjenester i Avinor.

Siste nyheter:

13. juni 2024

Dette er det nye styret i Norsk Flygerforbund

Et enstemmig årsmøte stemte inn det nye styret.

25. mai 2024

Global undersøkelse om piloters arbeidsforhold

I samarbeid med IFALPA har forskere ved det kanadiske universitetet Western University iverksatt en global undersøkelse om forholdene for piloter. Vi anbefaler alle våre medlemmer å gjennomføre undersøkelsen, som gir både forskningen, politikere og våre tillitsvalgte et viktig kunnskapsgrunnlag.

15. mai 2024

Sikkerhet gjennom samarbeid, fred gjennom styrke

Siden oppstarten i 1948 har det vært viktig å være til stede på den årlige IFALPA-konferansen, for å samle trådene og skape et felles samarbeid på tvers av landegrenser og kontinenter. Og årets konferanse ble intet unntak, få med deg vår delegasjons reisebrev her!