Skip to main content
29. september 2021
Med Statkraft på laget håper LO av flere selskaper vil følge etter med å innføre økte sikkerhetskrav til innenlands helikopter. Foto: Tom Østrem

Tar i bruk nye sikkerhetskrav: – Liv vil spares

Skrevet av: Norsk Flygerforbund

Statnett er den største brukeren av innenlands helikoptertjenester i Norge, og nå tar de i bruk de nye sikkerhetskravene som LO har foreslått. – Dette vil uten tvil medvirke til at liv spares, sier LO.

LO har krevd økt sikkerhet til innenlands helikoptertrafikk i Norge, med syv spesifikke krav. Nå har Statkraft som landets største kunde innenfor innenlands helikopter tatt i bruk de nye sikkerhetskravene.

– For oss er Statnett nå blitt et lokomotiv i sikkerhetsarbeid på innlandshelikopter, sier Erik Hamremoen, luftfart- og beredskapsansvarlig i LO til nettstedet FriFagbevegelse.

Han tror og håper det nå vil bli lettere å også få med de andre selskapene til å følge sikkerhetskravene fra LO. 

– Dette vil uten tvil medvirke til at liv spares, mener forbundssekretær Kai Christoffersen i EL og IT Forbundet. Han har deltatt i prosjektgruppen som har frontet saken på vegne av LO.

– Dette vil uten tvil medvirke til at liv spares, sier Christoffersen til FriFagbevegelse.

I tillegg til Hamremoen og Christoffersen, har også Norsk Flygerforbund bidratt til prosjektgruppen. Både ved en representant fra innenlands helikopter, og ved leder Jo Bjørn Skatval for flysikkerhetskomiteen i LO Luftfart. Prosjektgruppen har jobbet intensivt med dette i over to år.

Les hele saken her.

Siste nyheter:

13. juni 2024

Dette er det nye styret i Norsk Flygerforbund

Et enstemmig årsmøte stemte inn det nye styret.

25. mai 2024

Global undersøkelse om piloters arbeidsforhold

I samarbeid med IFALPA har forskere ved det kanadiske universitetet Western University iverksatt en global undersøkelse om forholdene for piloter. Vi anbefaler alle våre medlemmer å gjennomføre undersøkelsen, som gir både forskningen, politikere og våre tillitsvalgte et viktig kunnskapsgrunnlag.

15. mai 2024

Sikkerhet gjennom samarbeid, fred gjennom styrke

Siden oppstarten i 1948 har det vært viktig å være til stede på den årlige IFALPA-konferansen, for å samle trådene og skape et felles samarbeid på tvers av landegrenser og kontinenter. Og årets konferanse ble intet unntak, få med deg vår delegasjons reisebrev her!