29. september 2021
Med Statkraft på laget håper LO av flere selskaper vil følge etter med å innføre økte sikkerhetskrav til innenlands helikopter. Foto: Tom Østrem

Tar i bruk nye sikkerhetskrav: – Liv vil spares

Skrevet av: Norsk Flygerforbund

Statnett er den største brukeren av innenlands helikoptertjenester i Norge, og nå tar de i bruk de nye sikkerhetskravene som LO har foreslått. – Dette vil uten tvil medvirke til at liv spares, sier LO.

LO har krevd økt sikkerhet til innenlands helikoptertrafikk i Norge, med syv spesifikke krav. Nå har Statkraft som landets største kunde innenfor innenlands helikopter tatt i bruk de nye sikkerhetskravene.

– For oss er Statnett nå blitt et lokomotiv i sikkerhetsarbeid på innlandshelikopter, sier Erik Hamremoen, luftfart- og beredskapsansvarlig i LO til nettstedet FriFagbevegelse.

Han tror og håper det nå vil bli lettere å også få med de andre selskapene til å følge sikkerhetskravene fra LO. 

– Dette vil uten tvil medvirke til at liv spares, mener forbundssekretær Kai Christoffersen i EL og IT Forbundet. Han har deltatt i prosjektgruppen som har frontet saken på vegne av LO.

– Dette vil uten tvil medvirke til at liv spares, sier Christoffersen til FriFagbevegelse.

I tillegg til Hamremoen og Christoffersen, har også Norsk Flygerforbund bidratt til prosjektgruppen. Både ved en representant fra innenlands helikopter, og ved leder Jo Bjørn Skatval for flysikkerhetskomiteen i LO Luftfart. Prosjektgruppen har jobbet intensivt med dette i over to år.

Les hele saken her.

Siste nyheter:

28. juni 2022

Eurocontrols forventninger til sommeren

Eurocontrol Network Manager har orientert ECA om sine utsikter for sommertrafikken i Europa. Trafikkvekst, kapasitetsproblemer, vær, og variabel håndtering av slots vil gi forsinkelser i flere områder, og Eurocontrol har iverksatt de tiltakene de kan. 

17. juni 2022

ECA posisjonsnotat - Securing a Sustainable Future for Aviation

ECA har publisert sitt posisjonsnotat på en bærekraftig luftfart, sett gjennom pilotenes øyne.

Du finner det her.

16. juni 2022

Forbundslederen: - Årvåkenhet er sikkerhet, ikke økonomi!

Det sier forbundsleder i Norsk Flygerforbund, Aleksander Wasland, etter at han har blitt fremlagt uttalelsene fra CEO i Wizz Air, Josef Varadi, om at flygende må finne seg i å fly selv om de er utmattet.