29. september 2021
Med Statkraft på laget håper LO av flere selskaper vil følge etter med å innføre økte sikkerhetskrav til innenlands helikopter. Foto: Tom Østrem

Tar i bruk nye sikkerhetskrav: – Liv vil spares

Skrevet av: Norsk Flygerforbund

Statnett er den største brukeren av innenlands helikoptertjenester i Norge, og nå tar de i bruk de nye sikkerhetskravene som LO har foreslått. – Dette vil uten tvil medvirke til at liv spares, sier LO.

LO har krevd økt sikkerhet til innenlands helikoptertrafikk i Norge, med syv spesifikke krav. Nå har Statkraft som landets største kunde innenfor innenlands helikopter tatt i bruk de nye sikkerhetskravene.

– For oss er Statnett nå blitt et lokomotiv i sikkerhetsarbeid på innlandshelikopter, sier Erik Hamremoen, luftfart- og beredskapsansvarlig i LO til nettstedet FriFagbevegelse.

Han tror og håper det nå vil bli lettere å også få med de andre selskapene til å følge sikkerhetskravene fra LO. 

– Dette vil uten tvil medvirke til at liv spares, mener forbundssekretær Kai Christoffersen i EL og IT Forbundet. Han har deltatt i prosjektgruppen som har frontet saken på vegne av LO.

– Dette vil uten tvil medvirke til at liv spares, sier Christoffersen til FriFagbevegelse.

I tillegg til Hamremoen og Christoffersen, har også Norsk Flygerforbund bidratt til prosjektgruppen. Både ved en representant fra innenlands helikopter, og ved leder Jo Bjørn Skatval for flysikkerhetskomiteen i LO Luftfart. Prosjektgruppen har jobbet intensivt med dette i over to år.

Les hele saken her.

Siste nyheter:

23. november 2021

Den tragiske flyulykken ved Larvik

Norsk Flygerforbund har med stor sorg mottatt beskjed om at tre personer, en flyinstruktør og to elever, er omkommet i flyulykken ved Larvik. Det norske luftfartsmiljøet er lite, og ulykken berører oss alle sterkt. Våre tanker går nå først og fremst til pårørende - og studenter og kolleger ved Pilot flyskole.

22. november 2021

Enige om «grunnloven» for arbeidslivet

Hovedavtalen mellom LO og NHO videreføres for fire nye år, med noen viktige korreksjoner. 

22. november 2021

Jul og nyttår er høytid for brann - pass på at du er forsikret!

I tiden mellom jul og nyttår er det over 50 % flere branner enn resten av året.