Skip to main content
09. februar 2024
Flygerforbundene fra alle de nordiske landene var representert under årets Nordic Pilot Symposium.

Styrket nordisk samarbeid

Skrevet av: Simen Follesø Røiseland

Et tett samarbeid mellom de nordiske landene er viktig for å sikre våre interesser på den internasjonale scenen. Denne uken kom vi enda litt tettere på hverandre.

Sammen utgjør de nordiske flygerforbundene én fjerdedel av alle stemmene i vår europeiske organisasjon European Cockpit Association (ECA), noe som gir reell påvirkningsmakt. Under fjorårets Nordic Pilot Symposium ble det satt et mål om å sikre en tydeligere, felles nordisk stemme, og det førte blant annet til vår islandske kollega Paul Allen ble stemt inn som styrerepresentant i ECA. 

Årets Symposium ble arrangert utenfor Helsinki, hvor Allen også deltok for gi en oppdatering om sin rolle i ECA, og en liten status for arbeidet han har gjort så langt. I tillegg ble samlingen nok en viktig møtearena som samler alle de nordiske flygerforbundene, hvor erfaringsutveksling, koordinering og lagbygging sto sentralt.

I løpet av de to dagene ble det delt nyheter fra forbundenes industrielle arbeid, gjennomført workshops på benchmarking og flysikkerhetstemaer. I tillegg gikk tidligere SPG-leder, nå ombudsmann i Svensk Pilotförening Martin Lindgren, gjennom nyttig lærdom fra SAS-streiken og prosessen inn i Chapter 11.

Senere i år avholdes den årlige IFALPA-konferansen i Mexico City. Forbundene arbeidet på felles nordisk posisjonering inn mot denne, og vi kjenner at strategien vi har lagt for å både styrke det nordiske samarbeidet og la det gi utspring i en tydelig felles stemme bærer frukter.

Siste nyheter:

13. juni 2024

Dette er det nye styret i Norsk Flygerforbund

Et enstemmig årsmøte stemte inn det nye styret.

25. mai 2024

Global undersøkelse om piloters arbeidsforhold

I samarbeid med IFALPA har forskere ved det kanadiske universitetet Western University iverksatt en global undersøkelse om forholdene for piloter. Vi anbefaler alle våre medlemmer å gjennomføre undersøkelsen, som gir både forskningen, politikere og våre tillitsvalgte et viktig kunnskapsgrunnlag.

15. mai 2024

Sikkerhet gjennom samarbeid, fred gjennom styrke

Siden oppstarten i 1948 har det vært viktig å være til stede på den årlige IFALPA-konferansen, for å samle trådene og skape et felles samarbeid på tvers av landegrenser og kontinenter. Og årets konferanse ble intet unntak, få med deg vår delegasjons reisebrev her!