Skip to main content
12. oktober 2017

– Styrk den norske modellen

Skrevet av: Katinka Riksfjord Sporsem

LO, Unio, YS og Akademikerne er samlet i et felles krav til regjeringen om at den må styrke den norske modellen.

I dagens regjeringsplattform sier regjeringen at den vil legge til rette for et organisert arbeidsliv og et velfungerende trepartssamarbeid. Hovedorganisasjonene er samlet om at denne ambisjonen må forsterkes, og at vi sammen må arbeide for å øke organisasjonsgraden, slik at vi kan bevare den norske modellen og ruste samfunnet best mulig til å møte de utfordringene vi står overfor.

I et felles brev til statsminister Erna Solberg foreslår LO, Unio, YS og Akademikerne at følgende punkter tas inn i en ny regjeringsplattform:

1. Styrk trepartssamarbeidet

2. Et arbeidsliv med trygge rammer og en lønn og leve av

3. Forskning på den norske modellen

4. Mer kunnskap om arbeidslivet inn i skole og høyere utdanning

5. Øk fradraget for fagforeningskontingent

Les hele brevet til statsminister Erna Solberg her:  Felles krav til regjeringen for å styrke den norske modellen

Siste nyheter:

05. desember 2023

Ny dokumentar avslører fryktkulturen i europeisk luftfart

Piloter og ansatte tør ikke snakke åpent om sikkerhetsrisikoer i europeiske flyselskaper, i frykt for konsekvenser. Nå kaster en ny dokumentar nytt lys over rovdrift på ansatte, en fryktkultur i luftfarten, og et EASA som sitter stille og ser på.

30. november 2023

Spritflasker og lokalflyplasser

I et land hvor verdiskapningen er avhengig av distriktene, trenger vi flyet. Når Avinor nå begynner å leke med tanken om å legge ned flyplasser som er viktige i sine regioner, fører de et politisk spill som er første trekk mot å avskilte distriktene, og på sikt skremme folk vekk.

26. november 2023

Norden på fremmarsj

Alarmerende og hjerteskjærende funn om arbeidsmiljøet for piloter og kabinansatte ble presentert under årets høstkonferanse i European Cockpit Association (ECA). Samtidig fikk Norden en viktig hånd på rattet med den islandske representanten Paul Allen inn i ECA-styret.