Skip to main content
20. oktober 2021
På tirsdag var flere hundre oppsagte og nåværende SAS-ansatte på plass under markeringene utenfor Stortinget og her på Oslo lufthavn.

Støtteerklæringer fra hele verden til SAS-ansatte

Skrevet av: Norsk Flygerforbund

Demonstrasjonene mot SAS-ledelsen legges merke til, og nå kommer det inn støttebrev fra inn- og utland.

De oppsagte SAS-ansattes kamp for å få jobbene sine tilbake, blir lagt merke til. Det er en sak som angår hele luftfartsbransjen og et anstendig arbeidsliv, og kanskje derfor er oppslutningen så bred.

På denne siden vil vi oppdatere støtteerklæringer etter hvert som de kommer inn. Du finner dem nederst i artikkelen.

Konflikten mellom SAS og de ansatte er fundamental. Flere hundre piloter ble sagt opp etter at koronapandemien rammet i fjor. I mellomtiden har mange ventet på en retur til selskapet, fordi de sitter på en avtalefestet femårig reansettelsesrett. De har altså rett på sine jobber tilbake, før de lyses ut på nytt. I mellomtiden har SAS opprettet nye datterselskaper, og styrer unna sine tidligere ansatte - som nå må søke på sine gamle jobber. 

De tidligere ansatte får også bred støtte blant politikerne på Stortinget.

- Vi forventer at SAS går i dialog med fagforeningene, rydder opp og får avklart en skikkelig løsning for de ansatte, sier Tuva Moflag (Ap).

Les støtteerklæringene her: 

Siste nyheter:

30. november 2023

Spritflasker og lokalflyplasser

I et land hvor verdiskapningen er avhengig av distriktene, trenger vi flyet. Når Avinor nå begynner å leke med tanken om å legge ned flyplasser som er viktige i sine regioner, fører de et politisk spill som er første trekk mot å avskilte distriktene, og på sikt skremme folk vekk.

26. november 2023

Norden på fremmarsj

Alarmerende og hjerteskjærende funn om arbeidsmiljøet for piloter og kabinansatte ble presentert under årets høstkonferanse i European Cockpit Association (ECA). Samtidig fikk Norden en viktig hånd på rattet med den islandske representanten Paul Allen inn i ECA-styret.

25. november 2023

Sammen for å trygge fremtidens lufttrafikktjenester

Flysikring og flyplasstjenester utgjør kritisk infrastruktur for en sikker luftfart. For tiden er det store endringer på gang, og mye å ta tak i.