20. oktober 2021
På tirsdag var flere hundre oppsagte og nåværende SAS-ansatte på plass under markeringene utenfor Stortinget og her på Oslo lufthavn.

Støtteerklæringer fra hele verden til SAS-ansatte

Skrevet av: Norsk Flygerforbund

Demonstrasjonene mot SAS-ledelsen legges merke til, og nå kommer det inn støttebrev fra inn- og utland.

De oppsagte SAS-ansattes kamp for å få jobbene sine tilbake, blir lagt merke til. Det er en sak som angår hele luftfartsbransjen og et anstendig arbeidsliv, og kanskje derfor er oppslutningen så bred.

På denne siden vil vi oppdatere støtteerklæringer etter hvert som de kommer inn. Du finner dem nederst i artikkelen.

Konflikten mellom SAS og de ansatte er fundamental. Flere hundre piloter ble sagt opp etter at koronapandemien rammet i fjor. I mellomtiden har mange ventet på en retur til selskapet, fordi de sitter på en avtalefestet femårig reansettelsesrett. De har altså rett på sine jobber tilbake, før de lyses ut på nytt. I mellomtiden har SAS opprettet nye datterselskaper, og styrer unna sine tidligere ansatte - som nå må søke på sine gamle jobber. 

De tidligere ansatte får også bred støtte blant politikerne på Stortinget.

- Vi forventer at SAS går i dialog med fagforeningene, rydder opp og får avklart en skikkelig løsning for de ansatte, sier Tuva Moflag (Ap).

Les støtteerklæringene her: 

Siste nyheter:

31. mars 2023

Få  en sømløs videreføring av ditt medlemskap til våre søsterorganisasjoner

Pilotjobb i annet land? Få  en sømløs videreføring av ditt medlemskap til våre søsterorganisasjoner. Som medlem i Norsk Flygerforbund (NF) er du medlem av European Cockpit Association (ECA).

31. mars 2023

"Contact ERCAN, 126,7". Hva gjør vi?

Kypros er en vakker destinasjon, men veien inn kan forløpe seg litt spesielt. Flere har mer eller mindre frivillig stiftet bekjentskap med "ERCAN Advisory Area", og nå kommer IFALPA med sine anbefalinger til piloter som skal fly til og fra Kypros.

29. mars 2023

Forhandlingskurs i Amsterdam

I disse dager pågår IFALPAs forhandlingskurs for tillitsvalgte, og Christian Laulund fra NF er en av kursholderne.