Skip to main content
20. oktober 2021
På tirsdag var flere hundre oppsagte og nåværende SAS-ansatte på plass under markeringene utenfor Stortinget og her på Oslo lufthavn.

Støtteerklæringer fra hele verden til SAS-ansatte

Skrevet av: Norsk Flygerforbund

Demonstrasjonene mot SAS-ledelsen legges merke til, og nå kommer det inn støttebrev fra inn- og utland.

De oppsagte SAS-ansattes kamp for å få jobbene sine tilbake, blir lagt merke til. Det er en sak som angår hele luftfartsbransjen og et anstendig arbeidsliv, og kanskje derfor er oppslutningen så bred.

På denne siden vil vi oppdatere støtteerklæringer etter hvert som de kommer inn. Du finner dem nederst i artikkelen.

Konflikten mellom SAS og de ansatte er fundamental. Flere hundre piloter ble sagt opp etter at koronapandemien rammet i fjor. I mellomtiden har mange ventet på en retur til selskapet, fordi de sitter på en avtalefestet femårig reansettelsesrett. De har altså rett på sine jobber tilbake, før de lyses ut på nytt. I mellomtiden har SAS opprettet nye datterselskaper, og styrer unna sine tidligere ansatte - som nå må søke på sine gamle jobber. 

De tidligere ansatte får også bred støtte blant politikerne på Stortinget.

- Vi forventer at SAS går i dialog med fagforeningene, rydder opp og får avklart en skikkelig løsning for de ansatte, sier Tuva Moflag (Ap).

Les støtteerklæringene her: 

Siste nyheter:

25. mai 2024

Global undersøkelse om piloters arbeidsforhold

I samarbeid med IFALPA har forskere ved det kanadiske universitetet Western University iverksatt en global undersøkelse om forholdene for piloter. Vi anbefaler alle våre medlemmer å gjennomføre undersøkelsen, som gir både forskningen, politikere og våre tillitsvalgte et viktig kunnskapsgrunnlag.

15. mai 2024

Sikkerhet gjennom samarbeid, fred gjennom styrke

Siden oppstarten i 1948 har det vært viktig å være til stede på den årlige IFALPA-konferansen, for å samle trådene og skape et felles samarbeid på tvers av landegrenser og kontinenter. Og årets konferanse ble intet unntak, få med deg vår delegasjons reisebrev her!

14. mai 2024

Luftfartens fremtid samlet i Arendal

Den andre etappen på årets roadshow ble nok en suksess, takket være solid innsats fra medlemsforeningene våre i Arendal og et sterkt NF-team.