Skip to main content
28. oktober 2021

Spesialepisode om rekruttering: Widerøe

Skrevet av: Norsk Flygerforbund

Mange piloter står utenfor arbeidslivet etter en tøff periode for luftfarten. Nå har heldigvis flere selskaper igjen begynt med rekruttering.

I denne lille serien av NF-Pådden vil vi se nærmere på flyselskapene som nå rekrutterer piloter, og snakke med folkene som står tettest på prossessene. Slik håper vi å kunne gi deg litt bedre innsikt i hva som kreves for å komme gjennom opptakene, og hva du kan vente deg av jobben på andre siden.

Først ut er Widerøe, hvor vi har snakket med treningssjef Endre Berntzen. Hør episoden her:

 

Siste nyheter:

30. november 2023

Spritflasker og lokalflyplasser

I et land hvor verdiskapningen er avhengig av distriktene, trenger vi flyet. Når Avinor nå begynner å leke med tanken om å legge ned flyplasser som er viktige i sine regioner, fører de et politisk spill som er første trekk mot å avskilte distriktene, og på sikt skremme folk vekk.

26. november 2023

Norden på fremmarsj

Alarmerende og hjerteskjærende funn om arbeidsmiljøet for piloter og kabinansatte ble presentert under årets høstkonferanse i European Cockpit Association (ECA). Samtidig fikk Norden en viktig hånd på rattet med den islandske representanten Paul Allen inn i ECA-styret.

25. november 2023

Sammen for å trygge fremtidens lufttrafikktjenester

Flysikring og flyplasstjenester utgjør kritisk infrastruktur for en sikker luftfart. For tiden er det store endringer på gang, og mye å ta tak i.