Skip to main content
15. desember 2021
En omfattende undersøkelse rangerer europeiske flyselskaper på en sosial ranking

Sosial rangering av europeiske flyselskaper - Widerøe i toppen, SAS en middelhavsfarer

Skrevet av: Endre Antonsen

European Cockpit Association (ECA) har sluppet resultatene fra sin nyeste undersøkelse, der nesten 6000 europeiske piloter har vurdert sitt eget selskap og gitt det en sosial rangering, fra "sosialt søppel" til "sosial utmerkelse". Widerøe er topp fire, mens SAS noe overraskende havner midt på treet.

Totalt 136 selskaper er vurdert. Resultatene resulterer i en total score, med utgangspunkt i tre underkategorier:

  • Employee-labour relationship
  • Contractual agreements
  • Employee satisfaction & work-life balance

I oversikten for det enkelte flyselskap kan du også lese ulike kommentarer om selskapet, fra de som har svart på undersøkelsen. Du kan se resultatene fra hele undersøkelsen her.

 

Siste nyheter:

14. juli 2024

Pass opp for fatigue i sommer!

Sommeren er spesielt travel hvert år. Fra sikkerhetskontroll på flyplasser og bagasjehåndterere til flygelederne og pilotene – hele systemet jobber under stort press med små marginer. En sommer med forstyrrelser, flykanselleringer og fatigue blant flybesetningen har startet, og det kan bli verre i de kommende ukene.

03. juli 2024

Et viktig skritt mot en trygg og forutsigbar luftambulansetjeneste

Dagens luftambulansevedtak er et steg i riktig retning, men det gjenstår fortsatt litt før vi er i mål. 

01. juli 2024

Kampanje mot å redusere antallet piloter: "One means none"

Europeiske fly kan operere med kun én pilot ved kontrollene så tidlig som i 2027, dersom flyprodusentene lykkes med sine planer. For å ta et standpunkt mot dette, har europeiske piloter ledet av European Cockpit Association (ECA) lansert en ny nettside: OneMeansNone.eu. Plattformen har som mål å informere passasjerer om de betydelige sikkerhetsrisikoene forbundet med å redusere mannskapet fra to piloter til én.