Skip to main content
15. desember 2021
En omfattende undersøkelse rangerer europeiske flyselskaper på en sosial ranking

Sosial rangering av europeiske flyselskaper - Widerøe i toppen, SAS en middelhavsfarer

Skrevet av: Endre Antonsen

European Cockpit Association (ECA) har sluppet resultatene fra sin nyeste undersøkelse, der nesten 6000 europeiske piloter har vurdert sitt eget selskap og gitt det en sosial rangering, fra "sosialt søppel" til "sosial utmerkelse". Widerøe er topp fire, mens SAS noe overraskende havner midt på treet.

Totalt 136 selskaper er vurdert. Resultatene resulterer i en total score, med utgangspunkt i tre underkategorier:

  • Employee-labour relationship
  • Contractual agreements
  • Employee satisfaction & work-life balance

I oversikten for det enkelte flyselskap kan du også lese ulike kommentarer om selskapet, fra de som har svart på undersøkelsen. Du kan se resultatene fra hele undersøkelsen her.

 

Siste nyheter:

30. november 2023

Spritflasker og lokalflyplasser

I et land hvor verdiskapningen er avhengig av distriktene, trenger vi flyet. Når Avinor nå begynner å leke med tanken om å legge ned flyplasser som er viktige i sine regioner, fører de et politisk spill som er første trekk mot å avskilte distriktene, og på sikt skremme folk vekk.

26. november 2023

Norden på fremmarsj

Alarmerende og hjerteskjærende funn om arbeidsmiljøet for piloter og kabinansatte ble presentert under årets høstkonferanse i European Cockpit Association (ECA). Samtidig fikk Norden en viktig hånd på rattet med den islandske representanten Paul Allen inn i ECA-styret.

25. november 2023

Sammen for å trygge fremtidens lufttrafikktjenester

Flysikring og flyplasstjenester utgjør kritisk infrastruktur for en sikker luftfart. For tiden er det store endringer på gang, og mye å ta tak i.