23. juni 2021

Sommerens Cockpit Forum er ute

I denne utgaven av Cockpit Forum kan du lese mer om treningsfilosofien til Flyr, og hvordan ny teknologi og virtuell virkelighet kan gi helikopterpiloter mer realistisk trening.

Sommerens Cockpit Forum er fylt opp med interessant lesestoff. Treningsavdelingen i nyoppstartede Flyr forteller hvordan de har lagt opp treningen for å skape en god sikkerhetskultur. Målet er å sikre trygg, effektiv drift som kommer både flysikkerheten og økonomien til gode.

Høyere temperaturer betyr også økt skogbrannfare, derfor er skogbrannslokking et viktig tema i denne utgaven. Vi snakker med to av pilotene som deltok i det dramatiske slokkingsarbeidet på Sotra tidligere i sommer. I tillegg forteller Helitrans om deres nye simulatorer som skal gi god trening på plant annet skogbrannslokking ved hjelp av virtuell virkelighet. 

Piloter og mental helse er et viktig tema, og vi ser også nærmere på det nye regelverket fra EASA som pålegger operatørene å fasilitere for peer support. Vi har snakket med de store flyselskapene om hvilke praktiske betydninger det for for dem. 

Du finner utgaven nedlastbar her, i tillegg kan du lese tidligere utgaver i arkivet.

Siste nyheter:

28. juni 2022

Eurocontrols forventninger til sommeren

Eurocontrol Network Manager har orientert ECA om sine utsikter for sommertrafikken i Europa. Trafikkvekst, kapasitetsproblemer, vær, og variabel håndtering av slots vil gi forsinkelser i flere områder, og Eurocontrol har iverksatt de tiltakene de kan. 

17. juni 2022

ECA posisjonsnotat - Securing a Sustainable Future for Aviation

ECA har publisert sitt posisjonsnotat på en bærekraftig luftfart, sett gjennom pilotenes øyne.

Du finner det her.

16. juni 2022

Forbundslederen: - Årvåkenhet er sikkerhet, ikke økonomi!

Det sier forbundsleder i Norsk Flygerforbund, Aleksander Wasland, etter at han har blitt fremlagt uttalelsene fra CEO i Wizz Air, Josef Varadi, om at flygende må finne seg i å fly selv om de er utmattet.