23. juni 2021

Sommerens Cockpit Forum er ute

I denne utgaven av Cockpit Forum kan du lese mer om treningsfilosofien til Flyr, og hvordan ny teknologi og virtuell virkelighet kan gi helikopterpiloter mer realistisk trening.

Sommerens Cockpit Forum er fylt opp med interessant lesestoff. Treningsavdelingen i nyoppstartede Flyr forteller hvordan de har lagt opp treningen for å skape en god sikkerhetskultur. Målet er å sikre trygg, effektiv drift som kommer både flysikkerheten og økonomien til gode.

Høyere temperaturer betyr også økt skogbrannfare, derfor er skogbrannslokking et viktig tema i denne utgaven. Vi snakker med to av pilotene som deltok i det dramatiske slokkingsarbeidet på Sotra tidligere i sommer. I tillegg forteller Helitrans om deres nye simulatorer som skal gi god trening på plant annet skogbrannslokking ved hjelp av virtuell virkelighet. 

Piloter og mental helse er et viktig tema, og vi ser også nærmere på det nye regelverket fra EASA som pålegger operatørene å fasilitere for peer support. Vi har snakket med de store flyselskapene om hvilke praktiske betydninger det for for dem. 

Du finner utgaven nedlastbar her, i tillegg kan du lese tidligere utgaver i arkivet.

Siste nyheter:

13. oktober 2021

Jubel for retningsskifte for luftfarten

I Norsk Flygerforbund jubler vi for at regjeringens politikk for luftfart viser et tydelig retningsskifte. Hurdalsplattformen leverer viktige punkter for en sosial, seriøs og bærekraftig luftfart - som satsing på seriøst arbeidsliv, kampen mot sosial dumping, styrking av ansattes vilkår, konkurransekraft og klimavennlige løsninger.

13. oktober 2021

Oppsagte SAS-ansatte med markering: - Stor kampvilje

SAS-pilotene krever å få sine gamle jobber tilbake før de ser dem forvinne på billigsalg. Denne uken møtte de mannsterke opp hos SAS-ledelsens hovedkvarter i Stockholm.

12. oktober 2021

Luftfarten trenger politikk som utvikler en robust luftfartsnæring med trygge jobber

Luftfarten har vært hardt rammet av koronapandemien, og det er behov for et budsjett som bidrar til å utvikle en robust luftfartsnæring med trygge jobber og forutsigbare rammevilkår.  Den sittende regjeringens forslag til statsbudsjett bidrar dessverre ikke til dette.