Skip to main content
23. juni 2021

Sommerens Cockpit Forum er ute

I denne utgaven av Cockpit Forum kan du lese mer om treningsfilosofien til Flyr, og hvordan ny teknologi og virtuell virkelighet kan gi helikopterpiloter mer realistisk trening.

Sommerens Cockpit Forum er fylt opp med interessant lesestoff. Treningsavdelingen i nyoppstartede Flyr forteller hvordan de har lagt opp treningen for å skape en god sikkerhetskultur. Målet er å sikre trygg, effektiv drift som kommer både flysikkerheten og økonomien til gode.

Høyere temperaturer betyr også økt skogbrannfare, derfor er skogbrannslokking et viktig tema i denne utgaven. Vi snakker med to av pilotene som deltok i det dramatiske slokkingsarbeidet på Sotra tidligere i sommer. I tillegg forteller Helitrans om deres nye simulatorer som skal gi god trening på plant annet skogbrannslokking ved hjelp av virtuell virkelighet. 

Piloter og mental helse er et viktig tema, og vi ser også nærmere på det nye regelverket fra EASA som pålegger operatørene å fasilitere for peer support. Vi har snakket med de store flyselskapene om hvilke praktiske betydninger det for for dem. 

Du finner utgaven nedlastbar her, i tillegg kan du lese tidligere utgaver i arkivet.

Siste nyheter:

13. juni 2024

Dette er det nye styret i Norsk Flygerforbund

Et enstemmig årsmøte stemte inn det nye styret.

25. mai 2024

Global undersøkelse om piloters arbeidsforhold

I samarbeid med IFALPA har forskere ved det kanadiske universitetet Western University iverksatt en global undersøkelse om forholdene for piloter. Vi anbefaler alle våre medlemmer å gjennomføre undersøkelsen, som gir både forskningen, politikere og våre tillitsvalgte et viktig kunnskapsgrunnlag.

15. mai 2024

Sikkerhet gjennom samarbeid, fred gjennom styrke

Siden oppstarten i 1948 har det vært viktig å være til stede på den årlige IFALPA-konferansen, for å samle trådene og skape et felles samarbeid på tvers av landegrenser og kontinenter. Og årets konferanse ble intet unntak, få med deg vår delegasjons reisebrev her!