23. juni 2021

Sommerens Cockpit Forum er ute

I denne utgaven av Cockpit Forum kan du lese mer om treningsfilosofien til Flyr, og hvordan ny teknologi og virtuell virkelighet kan gi helikopterpiloter mer realistisk trening.

Sommerens Cockpit Forum er fylt opp med interessant lesestoff. Treningsavdelingen i nyoppstartede Flyr forteller hvordan de har lagt opp treningen for å skape en god sikkerhetskultur. Målet er å sikre trygg, effektiv drift som kommer både flysikkerheten og økonomien til gode.

Høyere temperaturer betyr også økt skogbrannfare, derfor er skogbrannslokking et viktig tema i denne utgaven. Vi snakker med to av pilotene som deltok i det dramatiske slokkingsarbeidet på Sotra tidligere i sommer. I tillegg forteller Helitrans om deres nye simulatorer som skal gi god trening på plant annet skogbrannslokking ved hjelp av virtuell virkelighet. 

Piloter og mental helse er et viktig tema, og vi ser også nærmere på det nye regelverket fra EASA som pålegger operatørene å fasilitere for peer support. Vi har snakket med de store flyselskapene om hvilke praktiske betydninger det for for dem. 

Du finner utgaven nedlastbar her, i tillegg kan du lese tidligere utgaver i arkivet.

Siste nyheter:

18. januar 2022

Tenk pensjon - LOfavør Egen pensjonskonto

Ifjor ble det innført nye pensjonsregler for innskuddspensjon. Med mindre du tar et aktivt valg samles din pensjon fra private aktører på en konto hos din arbeidsgivers pensjonsleverandør. 

12. januar 2022

5G-nettets påvirkning på flysikkerhet - FAA med informasjonsside

Ny teknologi betyr potensielt nye sikkerhetsutfordringer. Derfor følger ATS-seksjonen under forbundets Flysikkerhetskomité (FSIK) utviklingen og innføringen av 5G-nettet tett.

06. januar 2022

LOfavør Boliglån - oppdaterte priser

SpareBank 1 Østlandet endret i går sine priser på LOfavør Boliglån etter rentejusteringen fra Norges Bank i desember.