Skip to main content
06. august 2022
Norske SAS-flygeres forening (NSF) har godkjent ny tariffavtale.

SAS-pilotene sier ja til avtalen

Norske SAS-flygeres Forening (NSF) har avsluttet uravstemningen om ny tariffavtale. Medlemmene har godkjent avtalen og NSF-styret og Norsk Flygerforbund tar resultatet til etterretning.

Endelig resultat for hele SAS Pilot Group vil sannsynligvis foreligge på tirsdag. SAS er under konkursbeskyttelse og avtalen må sannsynligvis også godkjennes av den amerikanske domstolen som forvalter kreditorenes verdier.

Avtalen har en løpetid på fem år fra 1. oktober 2022 og innebærer vilkårsendringer på over 25%, herunder lønnsreduksjon, sesongfleksibilitet og opptil 60 timers arbeidsuke. Til gjengjeld er det slått fast at avtalen gjelder i SAS, inkludert nyopprettede selskaper. Alle de 560 oppsagte pilotene vil få tilbud om å komme tilbake til SAS, hvorav 110 er gjenansatt.

NSF er spesielt fornøyd med den norske arbeidslivsmodellen ikke lenger utfordres av SAS-ledelsen. Foreningen påpeker at mange medlemmer har stemt ja i solidaritet med de yngre og samtidig vist stor ansvarlighet for selskapet i en vanskelig situasjon.

Siste nyheter:

28. september 2023

I Brussel med FTL-ekspertene

Tillitsvalgte har sikret seg enda mer kunnskap om EASAs arbeidstidsbestemmelser denne uken.

26. september 2023

Ny bulletin fra ICAO om høydemålerinnstilling

Flere hendelser den siste tiden gjør at ICAO nå utsteder en sikkerhetsbulletin om høydemålerinnstilling.

17. september 2023

Norsk Flygerforbund satser på fremtidens luftfart!

En luftfart som bidrar til samfunnsøkonomien bygges best med kunnskapsrikt operativt personell som er engasjert i problemstillingene.