Skip to main content
04. oktober 2021

SAS-konflikten forklart på tre minutter

Skrevet av: Norsk Flygerforbund

Du har kanskje fått med deg konflikten mellom SAS og oppsagte SAS-ansatte i media. Men hva er egentlig kjernen i saken? Sett gjerne av tre minutter til å oppdatere deg i denne videoen.

NF-medlem Vegard Flåten Andreassen forteller og viser i denne videosnutten hvorfor han og resten av de nesten 600 oppsagte pilotene føler seg lurt av sin gamle arbeidsgiver.

Les flere nyhetsartikler om SAS-konflikten:

Siste nyheter:

14. juli 2024

Pass opp for fatigue i sommer!

Sommeren er spesielt travel hvert år. Fra sikkerhetskontroll på flyplasser og bagasjehåndterere til flygelederne og pilotene – hele systemet jobber under stort press med små marginer. En sommer med forstyrrelser, flykanselleringer og fatigue blant flybesetningen har startet, og det kan bli verre i de kommende ukene.

03. juli 2024

Et viktig skritt mot en trygg og forutsigbar luftambulansetjeneste

Dagens luftambulansevedtak er et steg i riktig retning, men det gjenstår fortsatt litt før vi er i mål. 

01. juli 2024

Kampanje mot å redusere antallet piloter: "One means none"

Europeiske fly kan operere med kun én pilot ved kontrollene så tidlig som i 2027, dersom flyprodusentene lykkes med sine planer. For å ta et standpunkt mot dette, har europeiske piloter ledet av European Cockpit Association (ECA) lansert en ny nettside: OneMeansNone.eu. Plattformen har som mål å informere passasjerer om de betydelige sikkerhetsrisikoene forbundet med å redusere mannskapet fra to piloter til én.