06. oktober 2021

SAS-ledelsen har holdt lojale piloter for narr

Skrevet av: Norsk Flygerforbund

Nestleder Roger Klokset i Norske SAS-flygeres Forening (NSF) er gjest i denne episoden, for å forklare hvorfor så mange nå føler seg dolket i ryggen av sin tidligere arbeidsgiver.

600 lojale piloter har gått arbeidsledige i påvente av å bli reansatt i SAS, mange av dem i nesten ett og et halvt år. De har rett på jobbene sine tilbake når selskapet på ny trenger folk, men i mellomtiden har deres gamle arbeidsgiver lagt en plan for å omgå reansettelsesetten. Ansatte som har hatt skoene pusset og uniformen hengende hjemme, klare til å komme tilbake på jobb, har blitt holdt for narr av et selskap de fleste trodde sto for et seriøst arbeidsliv.

I denne episoden av podcasten snakker vi om de siste ukers kromspring fra SAS, og nestleder Roger Klokset i Norske SAS-flygeres Forening (NSF) er på besøk. Etter denne episoden forstår du kanskje enda mer om hvorfor denne kampen er så viktig å ta.

Hør episoden her:

 

Siste nyheter:

28. juni 2022

Eurocontrols forventninger til sommeren

Eurocontrol Network Manager har orientert ECA om sine utsikter for sommertrafikken i Europa. Trafikkvekst, kapasitetsproblemer, vær, og variabel håndtering av slots vil gi forsinkelser i flere områder, og Eurocontrol har iverksatt de tiltakene de kan. 

17. juni 2022

ECA posisjonsnotat - Securing a Sustainable Future for Aviation

ECA har publisert sitt posisjonsnotat på en bærekraftig luftfart, sett gjennom pilotenes øyne.

Du finner det her.

16. juni 2022

Forbundslederen: - Årvåkenhet er sikkerhet, ikke økonomi!

Det sier forbundsleder i Norsk Flygerforbund, Aleksander Wasland, etter at han har blitt fremlagt uttalelsene fra CEO i Wizz Air, Josef Varadi, om at flygende må finne seg i å fly selv om de er utmattet.