28. oktober 2021
Mange nåværende og tidligere SAS-ansatte hadde møtt opp på Mynttorget i Stockholm. Foto: Lars Magnus Kirkhus

SAS-demonstrasjon i Stockholm

Skrevet av: Norsk Flygerforbund

Et godt oppmøte sørget for at de SAS-ansatte ble hørt under demonstrasjonen i Stockholm torsdag formiddag.

Et hundretalls nåværende og oppsagte SAS-ansatte hadde møtt opp utenfor Riksdagen i Stockholm torsdag formiddag. På innsiden sitter viktige politikere som styrer den svenske statens eierandeler i selskapet. På fredag skal den svenske Riksdagen ta opp saken om SAS og det var derfor en svært viktig markering i Stockholm. Sverige er SASs største eier, og politikere blir nå tydelig bedt om å beordre SAS til å snu retning.

Noen av politikerne hadde også kommet ut for å møte demonstrantene og holde appeller. En av talerne var Denis Begic fra Socialdemokraterna, også kjent som parlamentariker på sosiale medier som Instagram.

Konflikten mellom de ansatte og SAS startet da selskapet sa opp om lag 2.200 ansatte da koronapandemien traff i mars 2020. Flere av de ansatte har en lovfestet rett på jobbene sine tilbake når behovet øker, blant andre pilotene som har en femårig gjenansettelsesrett. Men da SAS igjen trengte folk, konstruerte de nye datterselskaper om omgikk dermed reansettelsesretten. Tilbake står skuffede ansatte som ser sine egne jobber legges ut på billigsalg.

Saken har skapt furore blant både nåværende ansatte i SAS, tidligere ansatte, media og politikere. I Stockholm var alle disse gruppene representert, og kolleger fra alle de tre landene hadde møtt opp.

Siste nyheter:

23. november 2021

Den tragiske flyulykken ved Larvik

Norsk Flygerforbund har med stor sorg mottatt beskjed om at tre personer, en flyinstruktør og to elever, er omkommet i flyulykken ved Larvik. Det norske luftfartsmiljøet er lite, og ulykken berører oss alle sterkt. Våre tanker går nå først og fremst til pårørende - og studenter og kolleger ved Pilot flyskole.

22. november 2021

Enige om «grunnloven» for arbeidslivet

Hovedavtalen mellom LO og NHO videreføres for fire nye år, med noen viktige korreksjoner. 

22. november 2021

Jul og nyttår er høytid for brann - pass på at du er forsikret!

I tiden mellom jul og nyttår er det over 50 % flere branner enn resten av året.