05. juli 2022
Det stilles spørsmålstegn ved om det noen gang fantes en reell mulighet for løsning på streiken.

SAS bruker pilotene som brekkstang

Skrevet av: Katinka Riksfjord Sporsem

SAS-pilotene har siden i fjor høst hatt kjennskap til at SAS har forberedt en Chapter 11-søknad om konkursbeskyttelse, og reagerer sterkt på nyheten.  

- SAS-ledelsen har trenert og strukket forhandlinger og mekling helt fra november i fjor og til dagen før søknaden, uten noensinne å ha intensjon om å ville inngå en avtale med SAS-pilotene.

- Pilotene er lurt, og dette forsterker vårt inntrykk av at dette er en villet streik fra ledelsens side - for å skape en syndebukk,  sier Roger Klokset, leder for SAS-pilotene.

- Nå forstår vi bedre hvorfor målet med en løsning hele tiden flyttet seg, og hvorfor det var umulig å inngå en avtale, sier Klokset.

 

Kontaktperson:

Katinka Riksfjord Sporsem, generalsekretær Norsk Flygerforbund, Tlf. +47 920 55 311

Siste nyheter:

06. august 2022

SAS-pilotene sier ja til avtalen

Norske SAS-flygeres Forening (NSF) har avsluttet uravstemningen om ny tariffavtale. Medlemmene har godkjent avtalen og NSF-styret og Norsk Flygerforbund tar resultatet til etterretning.

15. juli 2022

Renteendring for LOfavør Boliglån

LOfavør jobber utrettelig for at medlemmene under LO har best mulige vilkår på sine medlemsfordeler. Under finner du justerte renter for LOfavør boliglån.

Bekymret for økonomien? Husk at du alltid kan kontakte din lokale Sparebank 1 og få en personlig samtale med økonomisk rådgiver. Kontaktskjema finner du her.

14. juli 2022

SAS-pilotene forlenger dispensasjon for Svalbard ut juli

Dispensasjonen skal sikre trygghet og forutsigbarhet for befolkningen på Svalbard.