Skip to main content
05. juli 2022
Det stilles spørsmålstegn ved om det noen gang fantes en reell mulighet for løsning på streiken.

SAS bruker pilotene som brekkstang

Skrevet av: Katinka Riksfjord Sporsem

SAS-pilotene har siden i fjor høst hatt kjennskap til at SAS har forberedt en Chapter 11-søknad om konkursbeskyttelse, og reagerer sterkt på nyheten.  

- SAS-ledelsen har trenert og strukket forhandlinger og mekling helt fra november i fjor og til dagen før søknaden, uten noensinne å ha intensjon om å ville inngå en avtale med SAS-pilotene.

- Pilotene er lurt, og dette forsterker vårt inntrykk av at dette er en villet streik fra ledelsens side - for å skape en syndebukk,  sier Roger Klokset, leder for SAS-pilotene.

- Nå forstår vi bedre hvorfor målet med en løsning hele tiden flyttet seg, og hvorfor det var umulig å inngå en avtale, sier Klokset.

 

Kontaktperson:

Katinka Riksfjord Sporsem, generalsekretær Norsk Flygerforbund, Tlf. +47 920 55 311

Siste nyheter:

13. juni 2024

Dette er det nye styret i Norsk Flygerforbund

Et enstemmig årsmøte stemte inn det nye styret.

25. mai 2024

Global undersøkelse om piloters arbeidsforhold

I samarbeid med IFALPA har forskere ved det kanadiske universitetet Western University iverksatt en global undersøkelse om forholdene for piloter. Vi anbefaler alle våre medlemmer å gjennomføre undersøkelsen, som gir både forskningen, politikere og våre tillitsvalgte et viktig kunnskapsgrunnlag.

15. mai 2024

Sikkerhet gjennom samarbeid, fred gjennom styrke

Siden oppstarten i 1948 har det vært viktig å være til stede på den årlige IFALPA-konferansen, for å samle trådene og skape et felles samarbeid på tvers av landegrenser og kontinenter. Og årets konferanse ble intet unntak, få med deg vår delegasjons reisebrev her!