Skip to main content
03. oktober 2022

Enighet mellom Norse og Pilotene

Pilotene i Norse Atlantic Airways og selskapet har kommet til enighet om en revidering av tariffavtalen under lokale forhandlinger

 - Vi er glade for at vi har kommet i mål med en revidering av tariffavtalenMathias Lindborg er leder for Norse Atlantic Pilotforening., sier Mathias Lindborg, foreningsleder i Norse Atlantic Pilotforening. - Protokollen sikrer en lønnsjustering som har vært viktig for våre medlemmer, og vi har hatt konstruktiv dialog med Norse Atlantic Airways, sier Lindborg videre.

- Norse Atlantic Airways er godt fornøyd med resultatet av lokale forhandlinger med selskapets piloter. Utover forlengelse av en protokoll som regulerer pilotenes produktivitet, har vi blitt enige om en markedsmessig oppjustering av lønningene, sier operativ direktør Thom Arne Norheim

Norse Atlantic Pilotforening (NAP) organiserer piloter og instruktører som jobber i Norse Atlantic Airways. Pilotene i NAP flyr langruter med hjemmebase i Oslo. Det er viktig for pilotforeningen å samarbeide tett med selskapet for å sikre konkurransekraft, men samtidig sikre trygge og gode vilkår. 

NAP vil fortsette arbeidet med å sikre pilotene trygge og gode arbeidsplasser også i årene som kommer.

Siste nyheter:

05. desember 2023

Ny dokumentar avslører fryktkulturen i europeisk luftfart

Piloter og ansatte tør ikke snakke åpent om sikkerhetsrisikoer i europeiske flyselskaper, i frykt for konsekvenser. Nå kaster en ny dokumentar nytt lys over rovdrift på ansatte, en fryktkultur i luftfarten, og et EASA som sitter stille og ser på.

30. november 2023

Spritflasker og lokalflyplasser

I et land hvor verdiskapningen er avhengig av distriktene, trenger vi flyet. Når Avinor nå begynner å leke med tanken om å legge ned flyplasser som er viktige i sine regioner, fører de et politisk spill som er første trekk mot å avskilte distriktene, og på sikt skremme folk vekk.

26. november 2023

Norden på fremmarsj

Alarmerende og hjerteskjærende funn om arbeidsmiljøet for piloter og kabinansatte ble presentert under årets høstkonferanse i European Cockpit Association (ECA). Samtidig fikk Norden en viktig hånd på rattet med den islandske representanten Paul Allen inn i ECA-styret.