Skip to main content
22. februar 2023

Stort spenn i pilotlønninger

Ifølge SSB (Statistisk sentralbyrå) tjener piloter  96 610 i måneden, og ligger dermed på en 7. plass over de høyes lønnede i Norge. Men bildet er mer komplisert, og mange piloter tjener langt under dette. 

E24 har nylig intervjuet Linda Christine Lilleng, helikopterpilot i HelitransLilleng høykant og styremedlem i NF. Lindas historie viser tydelig at ikke alle tjener like mye, som innenlandshelikopterpilot er det ingen millionlønning i sikte. 

Til E24 (bak betalingsmur) forteller Linda at hun ikke valgte yrket fordi det var høytlønnet. Hun har alltid vært lidenskapelig opptatt av flygning.

-At alle flygere har høy lønn er rett og slett ikke sant, sier forbundsleder Aleksander Wasland. Linda viser dette i klartekst. Med over 10 års erfaring tar hun fremdeles ekstravakter for å spe på inntekten. Det er selvfølgelig også piloter som har høy lønn, men det er avhengig av bransje, erfaring og kompetanse, avslutter Wasland.

Siste nyheter:

25. mai 2024

Global undersøkelse om piloters arbeidsforhold

I samarbeid med IFALPA har forskere ved det kanadiske universitetet Western University iverksatt en global undersøkelse om forholdene for piloter. Vi anbefaler alle våre medlemmer å gjennomføre undersøkelsen, som gir både forskningen, politikere og våre tillitsvalgte et viktig kunnskapsgrunnlag.

15. mai 2024

Sikkerhet gjennom samarbeid, fred gjennom styrke

Siden oppstarten i 1948 har det vært viktig å være til stede på den årlige IFALPA-konferansen, for å samle trådene og skape et felles samarbeid på tvers av landegrenser og kontinenter. Og årets konferanse ble intet unntak, få med deg vår delegasjons reisebrev her!

14. mai 2024

Luftfartens fremtid samlet i Arendal

Den andre etappen på årets roadshow ble nok en suksess, takket være solid innsats fra medlemsforeningene våre i Arendal og et sterkt NF-team.