Skip to main content
22. februar 2023

Stort spenn i pilotlønninger

Ifølge SSB (Statistisk sentralbyrå) tjener piloter  96 610 i måneden, og ligger dermed på en 7. plass over de høyes lønnede i Norge. Men bildet er mer komplisert, og mange piloter tjener langt under dette. 

E24 har nylig intervjuet Linda Christine Lilleng, helikopterpilot i HelitransLilleng høykant og styremedlem i NF. Lindas historie viser tydelig at ikke alle tjener like mye, som innenlandshelikopterpilot er det ingen millionlønning i sikte. 

Til E24 (bak betalingsmur) forteller Linda at hun ikke valgte yrket fordi det var høytlønnet. Hun har alltid vært lidenskapelig opptatt av flygning.

-At alle flygere har høy lønn er rett og slett ikke sant, sier forbundsleder Aleksander Wasland. Linda viser dette i klartekst. Med over 10 års erfaring tar hun fremdeles ekstravakter for å spe på inntekten. Det er selvfølgelig også piloter som har høy lønn, men det er avhengig av bransje, erfaring og kompetanse, avslutter Wasland.

Siste nyheter:

05. desember 2023

Ny dokumentar avslører fryktkulturen i europeisk luftfart

Piloter og ansatte tør ikke snakke åpent om sikkerhetsrisikoer i europeiske flyselskaper, i frykt for konsekvenser. Nå kaster en ny dokumentar nytt lys over rovdrift på ansatte, en fryktkultur i luftfarten, og et EASA som sitter stille og ser på.

30. november 2023

Spritflasker og lokalflyplasser

I et land hvor verdiskapningen er avhengig av distriktene, trenger vi flyet. Når Avinor nå begynner å leke med tanken om å legge ned flyplasser som er viktige i sine regioner, fører de et politisk spill som er første trekk mot å avskilte distriktene, og på sikt skremme folk vekk.

26. november 2023

Norden på fremmarsj

Alarmerende og hjerteskjærende funn om arbeidsmiljøet for piloter og kabinansatte ble presentert under årets høstkonferanse i European Cockpit Association (ECA). Samtidig fikk Norden en viktig hånd på rattet med den islandske representanten Paul Allen inn i ECA-styret.