Skip to main content
17. februar 2022

Piloter krever gjenansettelse - saksøker SAS for brudd på arbeidslivets bestemmelser

Skrevet av: Katinka Riksfjord Sporsem

560 skandinaviske SAS-piloter ble oppsagt som følge av pandemien. Alle fikk avtale om gjenansettelse, men SAS har omgått arbeidslivets bestemmelser. Nå saksøker norske SAS-piloter selskapet for å få jobben tilbake.

SAS har omgått gjeninntredelsesretten ved at pilotene, til tross for avtale, ikke får jobben tilbake. Selskapet har i stedet i ly av pandemien opprettet nye datterselskap og ansetter nye og billigere piloter eksternt i bemanningsforetak. Dette er et soleklart brudd på arbeidslivets bestemmelser.

Flere tusen SAS-ansatte ble arbeidsledige som følge av koronapandemien. Til tross for avtale om at de ansatte skulle få jobbene sine tilbake når trafikken igjen tok seg opp, ble flere av disse stående igjen på bakken da flytrafikken begynte å ta av igjen. Oppsagte SAS-ansatte opplevede at jobbene deres gjennom kreativ rigging flyttet til underselskaper som skal bemannes med ny og billigere arbeidskraft i SAS. 

- Vi er rundlurt av SAS. Selskapet har i ly av koronapandemien planlagt å kvitte seg med sine skandinaviske ansatte.  Det er opprettet flere nye datterselskap bak ryggen vår, hvor det er trikset og mikset med jussen for å komme seg unna gjenansettelsesretten og arbeidsgiveransvaret, sier Roger Klokset, leder i Norske SAS-flygeres Forening.

–  SAS bryter med de mest grunnleggende prinsippene i et anstendig arbeidsliv. Hovedavtalen trekker opp hvordan partssamarbeidet skal foregå. Det SAS har gjort her er å omgå avtaler og partssamarbeid Norsk Flygerforbund vil ikke sitte stille å se på at norsk arbeidsliv brutaliseres. Vi har stor støtte både nasjonalt og internasjonalt. Vi har sagt at vi vil bruke alle virkemidler i verktøykassa for å stoppe dette. Nå saksøker vi SAS for at pilotene skal få jobbene sine tilbake og for å få juridisk slått fast at SAS har brutt gjeninntredelsesretten, og dermed arbeidslivets bestemmelser, sier nestleder Aleksander Wasland i Norsk Flygerforbund.

LO støtter pilotene

- SAS er et selskap med stolte skandinaviske tradisjoner, som mange har godt forhold til. Derfor var det både overraskende og trist at de valgte å stykke opp selskapet, og dermed unndra seg gjenansettelsesplikten for oppsagte medarbeidere. Vi mener dette er lovstridig, og ser fram til at dette nå blir behandlet rettslig, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

Siste nyheter:

14. juli 2024

Pass opp for fatigue i sommer!

Sommeren er spesielt travel hvert år. Fra sikkerhetskontroll på flyplasser og bagasjehåndterere til flygelederne og pilotene – hele systemet jobber under stort press med små marginer. En sommer med forstyrrelser, flykanselleringer og fatigue blant flybesetningen har startet, og det kan bli verre i de kommende ukene.

03. juli 2024

Et viktig skritt mot en trygg og forutsigbar luftambulansetjeneste

Dagens luftambulansevedtak er et steg i riktig retning, men det gjenstår fortsatt litt før vi er i mål. 

01. juli 2024

Kampanje mot å redusere antallet piloter: "One means none"

Europeiske fly kan operere med kun én pilot ved kontrollene så tidlig som i 2027, dersom flyprodusentene lykkes med sine planer. For å ta et standpunkt mot dette, har europeiske piloter ledet av European Cockpit Association (ECA) lansert en ny nettside: OneMeansNone.eu. Plattformen har som mål å informere passasjerer om de betydelige sikkerhetsrisikoene forbundet med å redusere mannskapet fra to piloter til én.