Skip to main content
09. mars 2022
Foto: Karolinska Institutt

Oppfølgingsstudie av "High Flying Risks" - piloter og kabinbesetning oppfordres til å svare!

Skrevet av: Endre Antonsen

I 2018 slapp svenske Karolinska Institutt studien «High Flying Risks», utarbeidet under ledelse av forsker Merika Melin. Studien tok for seg svenske piloter og sammenhengen mellom arbeidsforhold, helse og holdninger til flysikkerhet.

Studien følges nå opp med en Europeisk undersøkelse og studie. Vi anbefaler våre medlemmer å sette av tid til å svare på studien.

Spørreundersøkelsen finner du her: http://www.project-sfs.com/

Siste nyheter:

05. desember 2023

Ny dokumentar avslører fryktkulturen i europeisk luftfart

Piloter og ansatte tør ikke snakke åpent om sikkerhetsrisikoer i europeiske flyselskaper, i frykt for konsekvenser. Nå kaster en ny dokumentar nytt lys over rovdrift på ansatte, en fryktkultur i luftfarten, og et EASA som sitter stille og ser på.

30. november 2023

Spritflasker og lokalflyplasser

I et land hvor verdiskapningen er avhengig av distriktene, trenger vi flyet. Når Avinor nå begynner å leke med tanken om å legge ned flyplasser som er viktige i sine regioner, fører de et politisk spill som er første trekk mot å avskilte distriktene, og på sikt skremme folk vekk.

26. november 2023

Norden på fremmarsj

Alarmerende og hjerteskjærende funn om arbeidsmiljøet for piloter og kabinansatte ble presentert under årets høstkonferanse i European Cockpit Association (ECA). Samtidig fikk Norden en viktig hånd på rattet med den islandske representanten Paul Allen inn i ECA-styret.