Skip to main content
07. april 2021

Økt spenning kan true luftfarten

Skrevet av: Simen Follesø Røiseland

Økt spenning på grensen mellom Ukraina og Russland kan sette sivil flytrafikk i fare, advarer FAA.

Den siste uken har Russland utplassert flere militære styrker til Krim-halvøya langs grensen til Ukraina. Utplasseringene inkluderer tanks, bevæpnede kjøretøy, artilleri og luftforsvar, skriver Federal Aviation Authorities (FAA) i et informasjonsnotat.

De skriver videre at situasjonen er uoversiktlig og dynamisk. FAA advarer om at sivil luftfart som opererer i området kan havne i fare dersom situasjonen eskalerer.

Flysikkerhetskomitéens SEC-seksjon anbefaler derfor medlemmer som skal fly østover i Europa å sette seg inn i trusselvurderingene rundt Ukraina.

Siste nyheter:

25. mai 2024

Global undersøkelse om piloters arbeidsforhold

I samarbeid med IFALPA har forskere ved det kanadiske universitetet Western University iverksatt en global undersøkelse om forholdene for piloter. Vi anbefaler alle våre medlemmer å gjennomføre undersøkelsen, som gir både forskningen, politikere og våre tillitsvalgte et viktig kunnskapsgrunnlag.

15. mai 2024

Sikkerhet gjennom samarbeid, fred gjennom styrke

Siden oppstarten i 1948 har det vært viktig å være til stede på den årlige IFALPA-konferansen, for å samle trådene og skape et felles samarbeid på tvers av landegrenser og kontinenter. Og årets konferanse ble intet unntak, få med deg vår delegasjons reisebrev her!

14. mai 2024

Luftfartens fremtid samlet i Arendal

Den andre etappen på årets roadshow ble nok en suksess, takket være solid innsats fra medlemsforeningene våre i Arendal og et sterkt NF-team.