Skip to main content
10. mai 2012

Nye EU-regler sikrer sosiale rettigheter

Skrevet av: Harald Roer

De nye EU-reglene som vi har omtalt tidligere, vil sikre at crew har rett til sosiale rettigheter i det landet de har hjemmebase – uavhengig av hvilket europeisk selskap de jobber for.

Reglene vil tre i kraft allerede fra i sommer. Men hva vil de ha å si i praksis? Det har ECA laget en god beskrivelse av her: http://www.eurocockpit.be/stories/20120424/new-eu-rules-on-social-security-how-does-it-work

ECA har også skrevet om de nye reglene i sitt siste nyhetsbrev:
http://www.eurocockpit.be/stories/20120509/a-major-step-against-social-dumping-in-air-transport.

Siste nyheter:

14. juli 2024

Pass opp for fatigue i sommer!

Sommeren er spesielt travel hvert år. Fra sikkerhetskontroll på flyplasser og bagasjehåndterere til flygelederne og pilotene – hele systemet jobber under stort press med små marginer. En sommer med forstyrrelser, flykanselleringer og fatigue blant flybesetningen har startet, og det kan bli verre i de kommende ukene.

03. juli 2024

Et viktig skritt mot en trygg og forutsigbar luftambulansetjeneste

Dagens luftambulansevedtak er et steg i riktig retning, men det gjenstår fortsatt litt før vi er i mål. 

01. juli 2024

Kampanje mot å redusere antallet piloter: "One means none"

Europeiske fly kan operere med kun én pilot ved kontrollene så tidlig som i 2027, dersom flyprodusentene lykkes med sine planer. For å ta et standpunkt mot dette, har europeiske piloter ledet av European Cockpit Association (ECA) lansert en ny nettside: OneMeansNone.eu. Plattformen har som mål å informere passasjerer om de betydelige sikkerhetsrisikoene forbundet med å redusere mannskapet fra to piloter til én.