Skip to main content
02. november 2021

Ny utgave av Cockpit Forum er ute

Skrevet av: Norsk Flygerforbund

Årets siste Cockpit Forum er ute, fylt av interessant lesestoff.

I novemberutgaven er toårsjubileum for innføringen av fjernstyrte tårntjenester en av sakene. Vi har snakket med operativ sjef Jens Petter Duestad i Bodø Remote Tower Center og leder Sindre Hilstad i ATS-seksjonen i flysikkerhetskomiteen. Teknologien gir muligheter, men også utfordringer.

I tillegg handler denne utgaven om den nye målingen av bremseeffekt, som straks er gyldig også i Norge. Vi ser også nærmere på ising i jetmotorer nå som vinteren har ankommet flere steder i landet.

Du finner magasinet i arkivet, hvor du også finner tidligere utgaver av Cockpit Forum.

Siste nyheter:

30. november 2023

Spritflasker og lokalflyplasser

I et land hvor verdiskapningen er avhengig av distriktene, trenger vi flyet. Når Avinor nå begynner å leke med tanken om å legge ned flyplasser som er viktige i sine regioner, fører de et politisk spill som er første trekk mot å avskilte distriktene, og på sikt skremme folk vekk.

26. november 2023

Norden på fremmarsj

Alarmerende og hjerteskjærende funn om arbeidsmiljøet for piloter og kabinansatte ble presentert under årets høstkonferanse i European Cockpit Association (ECA). Samtidig fikk Norden en viktig hånd på rattet med den islandske representanten Paul Allen inn i ECA-styret.

25. november 2023

Sammen for å trygge fremtidens lufttrafikktjenester

Flysikring og flyplasstjenester utgjør kritisk infrastruktur for en sikker luftfart. For tiden er det store endringer på gang, og mye å ta tak i.