Skip to main content
02. november 2021

Ny utgave av Cockpit Forum er ute

Skrevet av: Norsk Flygerforbund

Årets siste Cockpit Forum er ute, fylt av interessant lesestoff.

I novemberutgaven er toårsjubileum for innføringen av fjernstyrte tårntjenester en av sakene. Vi har snakket med operativ sjef Jens Petter Duestad i Bodø Remote Tower Center og leder Sindre Hilstad i ATS-seksjonen i flysikkerhetskomiteen. Teknologien gir muligheter, men også utfordringer.

I tillegg handler denne utgaven om den nye målingen av bremseeffekt, som straks er gyldig også i Norge. Vi ser også nærmere på ising i jetmotorer nå som vinteren har ankommet flere steder i landet.

Du finner magasinet i arkivet, hvor du også finner tidligere utgaver av Cockpit Forum.

Siste nyheter:

25. mai 2024

Global undersøkelse om piloters arbeidsforhold

I samarbeid med IFALPA har forskere ved det kanadiske universitetet Western University iverksatt en global undersøkelse om forholdene for piloter. Vi anbefaler alle våre medlemmer å gjennomføre undersøkelsen, som gir både forskningen, politikere og våre tillitsvalgte et viktig kunnskapsgrunnlag.

15. mai 2024

Sikkerhet gjennom samarbeid, fred gjennom styrke

Siden oppstarten i 1948 har det vært viktig å være til stede på den årlige IFALPA-konferansen, for å samle trådene og skape et felles samarbeid på tvers av landegrenser og kontinenter. Og årets konferanse ble intet unntak, få med deg vår delegasjons reisebrev her!

14. mai 2024

Luftfartens fremtid samlet i Arendal

Den andre etappen på årets roadshow ble nok en suksess, takket være solid innsats fra medlemsforeningene våre i Arendal og et sterkt NF-team.