Skip to main content
03. september 2022
Chief Pilot i Norse Atlantic Airways, Geir Nedregård, og leder i Norse Cabin Union, Joakim Toner Nordlund, gratulerer hverandre med splitter ny tariffavtale. Foto: Norse Atlantic Airways

Ny tariffavtale for kabinansatte i Norse

Skrevet av: Katinka Riksfjord Sporsem og Endre Antonsen

Det er enighet om ny tariffavtale for kabinansatte i Norse Atlantic Airways. Partene er representert av henholdsvis Kabinansattes Forbund/LO og NHO Luftfart/NHO. Avtalen gjelder frem til 01.09.23

Foreningsleder i Norse Kabinforening, Joakim Thoner Nordlund, er glad for å ha fått på plass en avtale som sikrer forutsigbarhet for de kabinansatte i Norse. - Vi har fått viktige gjennomslag for våre medlemmer, i konstruktive forhandlinger med vår arbeidsgiver, sier Nordlund.  

- Avtalen sikrer trygghet for kabinansatte i Norse. Det er positivt at Norse Atlantic Airways legger sosial bærekraft til grunn for sin virksomhet, sier forbundsleder Elin Roverudseter i Kabinansattes Forbund. 

- Utviklingen etter koronapandemien har forsterket en trend der også tidligere seriøse aktører utfordrer ansvarligheten i luftfarten. I denne sammenheng er bl.a. Norse en representant for det organiserte arbeidsliv med utgangspunkt i den norske modellen, og hvor et tillitsbasert samarbeid er veien til mål. Vi ser frem til å samarbeide med selskapet videre, sier Roverudseter. 

Konsernsjef i Norse Atlantic Airways, Bjørn Tore Larsen, er også fornøyd med avtalen. 

- Vi tror på å ta vare på våre ansatte fordi det vil medføre at de tar vare på virksomheten. Lidenskapelige og dyktige kolleger utgjør nemlig gode ambassadører, noe som har en positiv innvirkning på våre kunder, våre lokalsamfunn og vår virksomhet. Alle våre ansatte er direkte ansatt i selskapet, der vi oppfordrer til tillitsvalgtrepresentasjon fordi vi nettopp mener dette bidrar til et fruktbart arbeidstaker-arbeidsgiverforhold helt i tråd med den norske modellen. Vi ser frem til å fortsette et tett samarbeid med våre tillitsvalgte om vårt felles mål om å skape trygge, gode og varige arbeidsplasser i luftfarten, sier konsernsjef Bjørn Tore Larsen.

Siste nyheter:

13. juni 2024

Dette er det nye styret i Norsk Flygerforbund

Et enstemmig årsmøte stemte inn det nye styret.

25. mai 2024

Global undersøkelse om piloters arbeidsforhold

I samarbeid med IFALPA har forskere ved det kanadiske universitetet Western University iverksatt en global undersøkelse om forholdene for piloter. Vi anbefaler alle våre medlemmer å gjennomføre undersøkelsen, som gir både forskningen, politikere og våre tillitsvalgte et viktig kunnskapsgrunnlag.

15. mai 2024

Sikkerhet gjennom samarbeid, fred gjennom styrke

Siden oppstarten i 1948 har det vært viktig å være til stede på den årlige IFALPA-konferansen, for å samle trådene og skape et felles samarbeid på tvers av landegrenser og kontinenter. Og årets konferanse ble intet unntak, få med deg vår delegasjons reisebrev her!