Skip to main content
26. april 2023
Leder Erlend Høyen i PIFF, CEO Mikael Eriksson ved Pilot Flight Academy og nestleder Simon Strømmen Andrianjafintrimo i PIFF.

Ny kollektivavtale på plass for instruktørene ved Pilot!

Skrevet av: Norsk Flygerforbund

Etter lange forhandlinger er partene endelig i havn.

- Gitt de utfordringer Pilot Flight Academy står i, er vi fornøyde med å lande en avtale i nærheten av rammen for frontfaget, sier forhandlingsleder Christian Laulund i Norsk Flygerforbund.

Flyskolen står midt i en omstruktureringsprosess som har påvirket tidslinjen, og nesten fem måneder på overtid har partene kommet til enighet om en ny overenskomst. Resultatet er en ettårig avtale som gir de ansatte to lønnsøkninger i 2023, samt noen mindre justeringer av arbeidstidsbestemmelsene. 

Laulund oppfordrer partene til å utnytte den konstruktive dialogen fra forhandlingene til å bygge en bærekraftig skole i fellesskap. 

Også leder Erlend Høyen i Pilot Flyskole Flygerforening (PIFF) er fornøyd med den nye avtalen, og nå ser han fram til å se den utfolde seg i praksis.

- For oss var det viktig å få på plass en lønnsjustering for å opprettholde kjøpekraften, sier Høyen.

Siste nyheter:

13. april 2024

Vi legger ut på roadshow!

Denne våren kan du treffe oss flere steder.

14. mars 2024

Endelig blir det rettferdig konkurranse i luften

Etter iherdig innsats fra Norsk Flygerforbund over flere år, har endelig Luftfartstilsynet felt en knusende dom mot DAT. Nå er det klart at staten har bidratt til å finansiere arbeidslivsbrudd og sosial dumping med anbudstildelingene.

14. mars 2024

Flyuhell og flyulykker definerer agendaen for Flysikkerhetskomiteen

Luftfartsbransjen ble rammet tirsdag 27. februar, da en Sikorsky S-92A fra Bristow havarerte utenfor Sotra ved Bergen. Leder John Kristoffersen i Flysikkerhetskomiteen deler sine refleksjoner etter ulykken.