Skip to main content
05. mars 2023

Historisk kursmilepæl i Norsk Flygerforbund!

Skrevet av: Endre Antonsen & Hege Qvigstad Eek

Norsk Flygerforbund fortsetter å styrke medlemsforeningene. Fra  28.februar - 2. mars arrangerte vi et forhandlingskurs utelukkende med forbundets egne ansatte og frivillige. En ny milepæl! 

Totalt 25 deltagere fra Norsk Flygerforbund og Kabinansattes Forbund deltok. Kurset inneholdt både teoretisk undervisning og praktiske øvelser, inkludert en simulert forhandling siste dag av kurset.

- Kurset var veldig lærerikt, en god blanding av teori og praksi. Jeg er ganske ny i styret i NAP, og vi hadde stor nytte av å snakke med de andre foreningene om ulike problemstillinger. Jeg opplevde også at de som har mer erfaring enn meg hadde utbytte av dette, og at alle lærte av kursholderne og av hverandre, forteller Eric Wiklund, styremedlem i NAP. 

Kurset gikk over tre dager og ble både planlagt og gjennomført av Christian Laulund. - Det har vært veldig spennende dager med svært engasjerte deltakere, sier Laulund. 

Christian er også  instruktør ved IFALPAs Negotiation Seminar, og har mange års erfaring som tillitsvalgt bak seg.  Med seg hadde Laulund gjesteinstruktør Jens Lippestad. Jens er  en erfaren tillitsvalgt som har vært igjennom mange forhandlinger. Leder av NFs forhandlingsavdeling, Christopher Thune bidro også på kurset.

 

230301 Forhandlingskurs simulering

 - Jeg er godt fornøyd med måten deltakerne har involvert seg i undervisningen og den innsatsen de har gitt underveis. Nå blir det spennende å se på resultatene fra evalueringsundersøkelsen deltakerne har besvart, og bruke denne til å gjøre fremtidens kurs enda bedre, avslutter Laulund.

 Norsk Flygerforbund planlegger nytt forhandlingskurs i 2024. Ønsker du å vite mer? Send oss en e-post på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Siste nyheter:

30. november 2023

Spritflasker og lokalflyplasser

I et land hvor verdiskapningen er avhengig av distriktene, trenger vi flyet. Når Avinor nå begynner å leke med tanken om å legge ned flyplasser som er viktige i sine regioner, fører de et politisk spill som er første trekk mot å avskilte distriktene, og på sikt skremme folk vekk.

26. november 2023

Norden på fremmarsj

Alarmerende og hjerteskjærende funn om arbeidsmiljøet for piloter og kabinansatte ble presentert under årets høstkonferanse i European Cockpit Association (ECA). Samtidig fikk Norden en viktig hånd på rattet med den islandske representanten Paul Allen inn i ECA-styret.

25. november 2023

Sammen for å trygge fremtidens lufttrafikktjenester

Flysikring og flyplasstjenester utgjør kritisk infrastruktur for en sikker luftfart. For tiden er det store endringer på gang, og mye å ta tak i.