Skip to main content
02. november 2022

Ny forening på Svalbard

Vi gratulerer Lufttransport Flygerforening  som ny forening i NF.  Dette er forening nr.  23. i rekken. Foreningen ble tatt opp i NF på styremøte i slutten av oktober.

-Vi har vært organisert i Norsk Flygerforbund og LTF frem til nå, men det er veldig Lisbeth Smistad sammen med flygesjef Tom-Are Stølsdokken. Bildet er tatt rett før avgang fra Longyearbyen til Station Nord på Grønland (81°46'N, 16°40'W) flott at det nå blir en egen forening på Svalbard. Vi ser frem til å bidra til det beste for våre medlemmer, sier Lisbeth Smistad. Smistad er også den andre kvinnelige lederen for en flygerforening i NFs historie. 

-Vi vil gratulere Lisbeth Smistad som leder i Lufttransport Flygerforening.  Dette er andre gang vi har en kvinnelig leder av en flygerforening og det er over 10 år siden sist, sier forbundsleder Aleksander Wasland.

-Det er veldig flott at det nå blir en egen forening på Svalbard. Foreningen fisjonerer ut fra Luftambulansetjenestens flygerforening (LTF) og Babcock-avtalen. Svalbardoperasjonene fortjener en egen forening og en egen avtale, avslutter Aleksander Wasland. 

Siste nyheter:

30. november 2023

Spritflasker og lokalflyplasser

I et land hvor verdiskapningen er avhengig av distriktene, trenger vi flyet. Når Avinor nå begynner å leke med tanken om å legge ned flyplasser som er viktige i sine regioner, fører de et politisk spill som er første trekk mot å avskilte distriktene, og på sikt skremme folk vekk.

26. november 2023

Norden på fremmarsj

Alarmerende og hjerteskjærende funn om arbeidsmiljøet for piloter og kabinansatte ble presentert under årets høstkonferanse i European Cockpit Association (ECA). Samtidig fikk Norden en viktig hånd på rattet med den islandske representanten Paul Allen inn i ECA-styret.

25. november 2023

Sammen for å trygge fremtidens lufttrafikktjenester

Flysikring og flyplasstjenester utgjør kritisk infrastruktur for en sikker luftfart. For tiden er det store endringer på gang, og mye å ta tak i.