Skip to main content
23. august 2023
Synnøve Egeness Lilleli er kaptein i luftambulansetjenesten, og leder NFs arbeid med fremtidens luftambulanse.

Norsk Flygerforbund hos departementet: - Aldri mer luftambulansekrise!

Skrevet av: Simen Follesø Røiseland

Onsdag var det høring i Helse- og omsorgsdepartementet om den fremtidige luftambulansetjenesten. Der var talen klar fra Norsk Flygerforbunds delegasjon.

- Luftambulansen er ikke egnet for anbud, var den tydelige beskjeden fra Synnøve Egeness Lilleli som leder forbundets arbeid med fremtidig organisering av luftambulansen.

Hun deltok på høringen sammen med forbundsleder Aleksander Wasland. Han var tydelig overfor politikere og embetsverket om at Norge ikke tåler en ny luftambulansekrise, og at Hurdalserklæringen om at anbud skal avskaffes må følges opp.

(Artikkelen fortsetter under)

Forbundsleder Aleksander Wasland under høringen til Helse- og omsorgsdepartementet.

Som et grunnlag for valget om hvordan luftambulansen skal organiseres i fremtiden, har departementet benyttet konsulentfirmaet Oslo Economics for å lage en økonomisk og administrativ utredning for ulike organiseringer av luftambulansetjenesten. Denne mener imidlertid Wasland er altfor svak.

- Oslo Economics har benyttet tidligere luftfartsdirektør Heine Richardsen som flyfaglig ekspert. Men de flyoperative problemstillingene er altfor dårlig belyst. Her må regjeringen holde fokus og ikke la økonomene få bestemme, sier Wasland og legger til;

- Vi tåler ikke en ny luftambulansekrise, og da kan vi ikke akseptere at tjenesten skal ut på anbud.

Siste nyheter:

13. april 2024

Vi legger ut på roadshow!

Denne våren kan du treffe oss flere steder.

14. mars 2024

Endelig blir det rettferdig konkurranse i luften

Etter iherdig innsats fra Norsk Flygerforbund over flere år, har endelig Luftfartstilsynet felt en knusende dom mot DAT. Nå er det klart at staten har bidratt til å finansiere arbeidslivsbrudd og sosial dumping med anbudstildelingene.

14. mars 2024

Flyuhell og flyulykker definerer agendaen for Flysikkerhetskomiteen

Luftfartsbransjen ble rammet tirsdag 27. februar, da en Sikorsky S-92A fra Bristow havarerte utenfor Sotra ved Bergen. Leder John Kristoffersen i Flysikkerhetskomiteen deler sine refleksjoner etter ulykken.