Skip to main content
23. august 2023
Synnøve Egeness Lilleli er kaptein i luftambulansetjenesten, og leder NFs arbeid med fremtidens luftambulanse.

Norsk Flygerforbund hos departementet: - Aldri mer luftambulansekrise!

Skrevet av: Simen Follesø Røiseland

Onsdag var det høring i Helse- og omsorgsdepartementet om den fremtidige luftambulansetjenesten. Der var talen klar fra Norsk Flygerforbunds delegasjon.

- Luftambulansen er ikke egnet for anbud, var den tydelige beskjeden fra Synnøve Egeness Lilleli som leder forbundets arbeid med fremtidig organisering av luftambulansen.

Hun deltok på høringen sammen med forbundsleder Aleksander Wasland. Han var tydelig overfor politikere og embetsverket om at Norge ikke tåler en ny luftambulansekrise, og at Hurdalserklæringen om at anbud skal avskaffes må følges opp.

(Artikkelen fortsetter under)

Forbundsleder Aleksander Wasland under høringen til Helse- og omsorgsdepartementet.

Som et grunnlag for valget om hvordan luftambulansen skal organiseres i fremtiden, har departementet benyttet konsulentfirmaet Oslo Economics for å lage en økonomisk og administrativ utredning for ulike organiseringer av luftambulansetjenesten. Denne mener imidlertid Wasland er altfor svak.

- Oslo Economics har benyttet tidligere luftfartsdirektør Heine Richardsen som flyfaglig ekspert. Men de flyoperative problemstillingene er altfor dårlig belyst. Her må regjeringen holde fokus og ikke la økonomene få bestemme, sier Wasland og legger til;

- Vi tåler ikke en ny luftambulansekrise, og da kan vi ikke akseptere at tjenesten skal ut på anbud.

Siste nyheter:

14. juli 2024

Pass opp for fatigue i sommer!

Sommeren er spesielt travel hvert år. Fra sikkerhetskontroll på flyplasser og bagasjehåndterere til flygelederne og pilotene – hele systemet jobber under stort press med små marginer. En sommer med forstyrrelser, flykanselleringer og fatigue blant flybesetningen har startet, og det kan bli verre i de kommende ukene.

03. juli 2024

Et viktig skritt mot en trygg og forutsigbar luftambulansetjeneste

Dagens luftambulansevedtak er et steg i riktig retning, men det gjenstår fortsatt litt før vi er i mål. 

01. juli 2024

Kampanje mot å redusere antallet piloter: "One means none"

Europeiske fly kan operere med kun én pilot ved kontrollene så tidlig som i 2027, dersom flyprodusentene lykkes med sine planer. For å ta et standpunkt mot dette, har europeiske piloter ledet av European Cockpit Association (ECA) lansert en ny nettside: OneMeansNone.eu. Plattformen har som mål å informere passasjerer om de betydelige sikkerhetsrisikoene forbundet med å redusere mannskapet fra to piloter til én.