04. desember 2019
Foto: Per Oscar Brænd

Nord Helikopter Flygerforening til NF

Skrevet av: NF

Nord Helikopter Flygerforening (NHF) er tatt opp som ny medlemsforening i Norsk Flygerforbund. Leder Ove Marius Tellesbø i NHF sier at valget om å bli med i pilotfellesskapet i Norsk Flygerforbund er både viktig og riktig.

I et kronglete land som Norge er ofte helikopter helt nødvendig for å bygge infrastruktur, ha beredskap, og å yte innsats ved katastrofer og ulykker. Vi som jobber i bransjen er stolte av jobben vi gjør. Vi er dyktige fagfolk og vant til å håndtere høy risiko hver eneste dag, men er også avhengige av at ansvarlige og anstendige aktører har en ‘fair’ sjanse i konkurransen om oppdragene. Alle må ta sin del av ansvaret for at dette skal være en ryddig bransje, men det virker ikke alltid som om myndigheter og oppdragsgivere helt har vilje eller forståelse for hvordan, sier Ove Marius Tellesbø. 

– Vi valgte Norsk Flygerforbund fordi forbundet jobber konkret og systematisk med å rydde opp i innlandshelikoptersegmentet. I bransjen blir vi ofte vår egen verste fiende, så for oss ble det både viktig og riktig å bli med våre kollegaer i Norsk Flygerforbund, avslutter Tellesbø.  

Forbundsleder Yngve Carlsen er veldig glad for at Nord Helikopter Flygerforening ønsker å bli med i Norsk Flygerforbund og LO, og ønsker foreningen og medlemmene hjertelig velkommen. 

– At piloter innen innenlands helikopter organiserer seg har stor betydning for slagkraften for å jobbe for mer ordnede forhold i bransjen. Dette er piloter med mye kompetanse, og de vil bidra til å styrke forbundets arbeid med å bedre ansattes arbeidsforhold og å utvikle luftfarten. Vi ser frem til å ha dem med på laget, sier Carlsen.

Siste nyheter:

18. januar 2022

Tenk pensjon - LOfavør Egen pensjonskonto

Ifjor ble det innført nye pensjonsregler for innskuddspensjon. Med mindre du tar et aktivt valg samles din pensjon fra private aktører på en konto hos din arbeidsgivers pensjonsleverandør. 

12. januar 2022

5G-nettets påvirkning på flysikkerhet - FAA med informasjonsside

Ny teknologi betyr potensielt nye sikkerhetsutfordringer. Derfor følger ATS-seksjonen under forbundets Flysikkerhetskomité (FSIK) utviklingen og innføringen av 5G-nettet tett.

06. januar 2022

LOfavør Boliglån - oppdaterte priser

SpareBank 1 Østlandet endret i går sine priser på LOfavør Boliglån etter rentejusteringen fra Norges Bank i desember.