Skip to main content
04. desember 2019
Foto: Per Oscar Brænd

Nord Helikopter Flygerforening til NF

Skrevet av: NF

Nord Helikopter Flygerforening (NHF) er tatt opp som ny medlemsforening i Norsk Flygerforbund. Leder Ove Marius Tellesbø i NHF sier at valget om å bli med i pilotfellesskapet i Norsk Flygerforbund er både viktig og riktig.

I et kronglete land som Norge er ofte helikopter helt nødvendig for å bygge infrastruktur, ha beredskap, og å yte innsats ved katastrofer og ulykker. Vi som jobber i bransjen er stolte av jobben vi gjør. Vi er dyktige fagfolk og vant til å håndtere høy risiko hver eneste dag, men er også avhengige av at ansvarlige og anstendige aktører har en ‘fair’ sjanse i konkurransen om oppdragene. Alle må ta sin del av ansvaret for at dette skal være en ryddig bransje, men det virker ikke alltid som om myndigheter og oppdragsgivere helt har vilje eller forståelse for hvordan, sier Ove Marius Tellesbø. 

– Vi valgte Norsk Flygerforbund fordi forbundet jobber konkret og systematisk med å rydde opp i innlandshelikoptersegmentet. I bransjen blir vi ofte vår egen verste fiende, så for oss ble det både viktig og riktig å bli med våre kollegaer i Norsk Flygerforbund, avslutter Tellesbø.  

Forbundsleder Yngve Carlsen er veldig glad for at Nord Helikopter Flygerforening ønsker å bli med i Norsk Flygerforbund og LO, og ønsker foreningen og medlemmene hjertelig velkommen. 

– At piloter innen innenlands helikopter organiserer seg har stor betydning for slagkraften for å jobbe for mer ordnede forhold i bransjen. Dette er piloter med mye kompetanse, og de vil bidra til å styrke forbundets arbeid med å bedre ansattes arbeidsforhold og å utvikle luftfarten. Vi ser frem til å ha dem med på laget, sier Carlsen.

Siste nyheter:

13. juni 2024

Dette er det nye styret i Norsk Flygerforbund

Et enstemmig årsmøte stemte inn det nye styret.

25. mai 2024

Global undersøkelse om piloters arbeidsforhold

I samarbeid med IFALPA har forskere ved det kanadiske universitetet Western University iverksatt en global undersøkelse om forholdene for piloter. Vi anbefaler alle våre medlemmer å gjennomføre undersøkelsen, som gir både forskningen, politikere og våre tillitsvalgte et viktig kunnskapsgrunnlag.

15. mai 2024

Sikkerhet gjennom samarbeid, fred gjennom styrke

Siden oppstarten i 1948 har det vært viktig å være til stede på den årlige IFALPA-konferansen, for å samle trådene og skape et felles samarbeid på tvers av landegrenser og kontinenter. Og årets konferanse ble intet unntak, få med deg vår delegasjons reisebrev her!