Skip to main content
29. august 2023
Funnene fra undersøkelsen viser at fatigue håndteres svært ulikt fra land til land.

Nedslående funn om fatigue blant piloter

Skrevet av: Simen Follesø Røiseland

6.900 piloter fra 31 land har sagt sin mening: - Dette er veldig foruroligende, sier pilotleder.

- Dette er bekymringsverdige signaler og tydelige indikasjoner på at sikkerhetsrisikoen forbundet med fatigue ikke håndteres godt i mange europeiske flyselskaper, sier Otjan de Bruijn som leder European Cockpit Association (ECA).

Den nye rapporten er klar etter at piloter Europa over ga sine svar på hvordan de opplevde fatigue i sin hverdag, og hvordan arbeidsgivere tok tak i problemstillingen. Blant annet har flere av Norsk Flygerforbunds medlemmer deltok etter invitasjonen i sommer. Funnene viser blant annet at det er stor variasjon mellom hvordan ulike land håndterer problemstillingen.

Les mer og last ned rapporten her.

Siste nyheter:

14. juli 2024

Pass opp for fatigue i sommer!

Sommeren er spesielt travel hvert år. Fra sikkerhetskontroll på flyplasser og bagasjehåndterere til flygelederne og pilotene – hele systemet jobber under stort press med små marginer. En sommer med forstyrrelser, flykanselleringer og fatigue blant flybesetningen har startet, og det kan bli verre i de kommende ukene.

03. juli 2024

Et viktig skritt mot en trygg og forutsigbar luftambulansetjeneste

Dagens luftambulansevedtak er et steg i riktig retning, men det gjenstår fortsatt litt før vi er i mål. 

01. juli 2024

Kampanje mot å redusere antallet piloter: "One means none"

Europeiske fly kan operere med kun én pilot ved kontrollene så tidlig som i 2027, dersom flyprodusentene lykkes med sine planer. For å ta et standpunkt mot dette, har europeiske piloter ledet av European Cockpit Association (ECA) lansert en ny nettside: OneMeansNone.eu. Plattformen har som mål å informere passasjerer om de betydelige sikkerhetsrisikoene forbundet med å redusere mannskapet fra to piloter til én.