Skip to main content
02. desember 2022
Synnøve Lilleli og Anita Pryme Hystad sammen med andre kvinnelige piloter i Canada.

Møte i FPWG i Ottawa

Female Pilot Working Group (FPWG) har hatt sitt andre fysiske møte i Ottawa, Canada siden oppstarten på kvinnedagen i 2019.  Norsk Flygerforbund er representert med Synnøve Egeness Lilleli og Anita Pryme Hystad. 

Mer enn 30 kvinnelige piloter fra hele verden deltok på møte fra 30.nov til 2.FPWG2 desember. 

-Å ha en felles arena for å løfte spesifikke problemstillinger som berører hva som enda er en minoritet på flightdeck, kvinnelige flygere, er på høy tid og vil forhåpentligvis skape gode løsninger for i dag og fremtiden, sier Synnøve Lilleli.

-Vi har blant annet tatt for oss rekruttering av kvinnelige flygere, rollemodeller og mentorprogram, ønske og behov for flere kvinnelige flygere inn i fagforeningsarbeid både på nasjonalt og internasjonalt nivå. Mer vanskelige tema som trakassering og diskriminering har også vært diskutert, for teller Lilleli.

Anita Pryme Hystad forklarer videre: - Saker som opptar gruppa spesielt blir arbeidet med videre i detalj og resulterer i en "briefing leaflet" eller et "position paper" som godkjennes av IFALPA-styret før det blir utgitt.

-Denne arenaen føles for mange som en "safe place" hvor man kan diskutere ting som kan være vanskelig å ta opp på arbeidsplassen eller med forening/forbund og som er så viktig at det bør adresseres fra overordnet nivå. I tillegg til utfordringer diskuterer vi også hva som må gjøres for å få opp andelen av kvinner i ledende posisjoner innen luftfarten, avslutter Pryme Hystad.

Siste nyheter:

14. juli 2024

Pass opp for fatigue i sommer!

Sommeren er spesielt travel hvert år. Fra sikkerhetskontroll på flyplasser og bagasjehåndterere til flygelederne og pilotene – hele systemet jobber under stort press med små marginer. En sommer med forstyrrelser, flykanselleringer og fatigue blant flybesetningen har startet, og det kan bli verre i de kommende ukene.

03. juli 2024

Et viktig skritt mot en trygg og forutsigbar luftambulansetjeneste

Dagens luftambulansevedtak er et steg i riktig retning, men det gjenstår fortsatt litt før vi er i mål. 

01. juli 2024

Kampanje mot å redusere antallet piloter: "One means none"

Europeiske fly kan operere med kun én pilot ved kontrollene så tidlig som i 2027, dersom flyprodusentene lykkes med sine planer. For å ta et standpunkt mot dette, har europeiske piloter ledet av European Cockpit Association (ECA) lansert en ny nettside: OneMeansNone.eu. Plattformen har som mål å informere passasjerer om de betydelige sikkerhetsrisikoene forbundet med å redusere mannskapet fra to piloter til én.