Skip to main content
12. mai 2023
Oppmøtet var bra på studentsamlingen. Foto: Ole Marius Torve

Luftfartens fremtid samlet på Torp

Skrevet av: Norsk Flygerforbund

Torsdag 11.mai var over 80 studenter samlet til NFs studentdag for pilotstudenter ved Pilot Flight Academy (PFA) og European Helicopter Center (EHC). 

Arrangementet ble gjennomført i regi av Norsk Flygerforbund (NF) og studentforeningene Propwash (studentforening ved PFA) og Rotorheads (studentforening ved EHC). Det var for anledningen hentet inn en variert gruppe med yrkesaktive piloter fra ulike selskaper som bidro til å danne nettverk med studentene, etablere relasjoner og styrke studentenes kontaktnett for fremtiden. I tillegg stilte både PFA, SAS og Widerøe med deltagere til et panel der de svarte på spørsmål om fremtidsutsiktene i bransjen, samt fortalte om rekruttering til selskapene.

- Dette er luftfartens fremtid, og vi har ikke råd til å ikke satse på dem. I dette lokalet har vi garantert samlet noen av fremtidens ledere i luftfartsnorge, forteller fagrådgiver Endre Antonsen i Norsk Flygerforbund.

EOSR2409

Et bredt pilotpanel bestående av piloter fra blant annet tung luftfart, regional luftfart, helikopter, business og interkontinental luftfart snakket om sine jobber. Foto: Ole Marius Torve.

Han forteller at studentene har vist sin store kapasitet i planleggingen av arangementet.

- De har i stor grad selv stått for planlegging, forberedelser og gjennomføring, og forbundet har understøttet dem basert på deres anbefalinger og ønsker. Dette er mennesker med samarbeidsevner og gjennomføringskraft som strekker seg langt utover det å bare skulle operere et fly, tillegger Antonsen.

Under arrangementet ble det gjennomført ulike paneldiskusjoner, og det ble avholdt presentasjoner fra Propwash, Rotorheads, SAS, Widerøe og NF. I tillegg til å gi studentene mulighet for å styrke sitt kontaktnett, var også et av arrangementets delmål å styrke pilotfellesskapet ved skolene.

- Vi håper at dette bidrar til økt rekruttering av tillitsvalgte og bidragsytere til studentforeningene, også håper jeg å se mange av de samme ansiktene som tillitsvalgte i våre foreninger for arbeidstakerne i fremtiden, og som fageksperter i Norsk Flygerforbund, sier Antonsen og avslutter;

- Kanskje var en fremtidig forbundsleder tilstede her i dag?

EOSR2382

Debattleder Keiji Watanabe og pilotrekrutteringspanelet som besto av Martin Øvreby Ballantine fra Widerøe, CEO Mikael Eriksson fra Pilot og Jens Lillegraven fra SAS. Foto: Ole Marius Torve.

Siste nyheter:

13. april 2024

Vi legger ut på roadshow!

Denne våren kan du treffe oss flere steder.

14. mars 2024

Endelig blir det rettferdig konkurranse i luften

Etter iherdig innsats fra Norsk Flygerforbund over flere år, har endelig Luftfartstilsynet felt en knusende dom mot DAT. Nå er det klart at staten har bidratt til å finansiere arbeidslivsbrudd og sosial dumping med anbudstildelingene.

14. mars 2024

Flyuhell og flyulykker definerer agendaen for Flysikkerhetskomiteen

Luftfartsbransjen ble rammet tirsdag 27. februar, da en Sikorsky S-92A fra Bristow havarerte utenfor Sotra ved Bergen. Leder John Kristoffersen i Flysikkerhetskomiteen deler sine refleksjoner etter ulykken.