01. september 2021
Danske DAT med sin litauiske underleverandør har vunnet anbudsruten mellom Oslo og Florø. Illustrasjonsbilde. Foto: Greg Montani/Pixabay

Litauisk underleverandør får anbudsruten: - Verd å merke seg før valget

Skrevet av: Simen Follesø Røiseland

Tross stort press fra flere hold, har Samferdselsdepartementet tildelt anbudet på flyruten mellom Florø og Oslo til danske DAT og deres litauiske underleverandør. - Sosial dumping, kontrer Norsk Flygerforbund.

Både LO og Norsk Flygerforbund har advart mot å gi tildelingen til danske DAT. De vil benytte seg av sitt litauiske datterselskap for å fly rutene, og har derfor ansatte som tjener om lag halvparten av sine norske kolleger.

Konkurransen gjør det i praksis umulig for flyselskap med norske lønns- og arbeidsvilkår å delta på lik linje med konkurrenter med billig, innleid arbeidskraft.

– Det blir som om noen skulle åpne en fabrikk i Norge og importere arbeidere med arbeidsvilkår fra Øst-Europa. Det ville aldri blitt tillatt i noen annen del av samfunnet, sier forbundsleder Yngve Carlsen i Norsk Flygerforbund til NRK.

De såkalte FOT-rutene er ruter hvor staten kjøper et minimumstilbud for å sikre infrastrukturen i distriktene. Ruten mellom Florø og Oslo har nylig blitt en slik rute. Denne typen har imidlertid et vern mot innleie av fly og besetning, såkalt wetlease. Dette vernet er nå i praksis fjernet av regjeringen.

- Dette er ønsket politikk og verd å merke seg i forbindelse med det kommende valget, sier Carlsen til NRK.

Les hele artikkelen her.

Siste nyheter:

13. oktober 2021

Jubel for retningsskifte for luftfarten

I Norsk Flygerforbund jubler vi for at regjeringens politikk for luftfart viser et tydelig retningsskifte. Hurdalsplattformen leverer viktige punkter for en sosial, seriøs og bærekraftig luftfart - som satsing på seriøst arbeidsliv, kampen mot sosial dumping, styrking av ansattes vilkår, konkurransekraft og klimavennlige løsninger.

13. oktober 2021

Oppsagte SAS-ansatte med markering: - Stor kampvilje

SAS-pilotene krever å få sine gamle jobber tilbake før de ser dem forvinne på billigsalg. Denne uken møtte de mannsterke opp hos SAS-ledelsens hovedkvarter i Stockholm.

12. oktober 2021

Luftfarten trenger politikk som utvikler en robust luftfartsnæring med trygge jobber

Luftfarten har vært hardt rammet av koronapandemien, og det er behov for et budsjett som bidrar til å utvikle en robust luftfartsnæring med trygge jobber og forutsigbare rammevilkår.  Den sittende regjeringens forslag til statsbudsjett bidrar dessverre ikke til dette.