Skip to main content
12. september 2023
Fornøyde studenter etter en suksessfull karrieredag på Bardufoss. Foto: Bjørn Edvard Grønnerøe

Suksess med karrieredag: - Viktig å kunne stille spørsmål til bransjen

Skrevet av: Simen Follesø Røiseland

Etter en tre år lang pause, ble den tradisjonsrike karrieredagen arrangert av pilotstudentene ved Universitetet i Tromsø i forrige uke. - Som student har man gjerne mange spørsmål om hvordan jobben er, uten å ha den luksusen at man kjenner mange piloter man kan spørre, sier arrangørene.

- Dagen var både lærerik og også veldig sosial, da det er lenge siden så mange kull på UTSA har blitt samlet i ett lokale, sier PR-ansvarlig Mari Øiom Askvig i linjeforeningen Sideslip.

Studentforeningen som er en av Norsk Flygerforbunds studentforeninger, sto bak studentarrangementet som må kunne sies å være en stor suksess. De organiserer fremtidens flygere, som i forrige uke fikk en liten smakebit av hva som kan bli deres egen fremtid. Representanter fra flere flyselskaper var samlet på Bardufoss for å fortelle om mulige karriereveier.

(Artikkelen fortsetter under)

Nettside nyhetsfoto 12

Styret i linjeforeningen Sideslip sto bak karrieredagen. Fra venstre: Mads Kirstistuen, Sondre Ølmheim, Oda Hildre, Kevin Ånneland Halvorsen, Bjørn Grønnerøe, Jean Cantan og Mari Øiom Askvig. Foto: Bjørn Edvard Grønnerøe.

- NF innledet karrieredagen med noen kloke ord til oss som fremtidige arbeidstakere. Videre snakket representanter fra SAS, Norse, Avincis og Widerøe om sine respektive selskaper, jobbmuligheter og rekruttering. I pausene ble det en god del kaffe, lunsj og gode samtaler, sier Øiom Askvig. 

Hun forteller at målet for dagen var å skape en tettere relasjon mellom studentene og bransjen de skal ut i.

- Som student har man gjerne mange spørsmål om hvordan jobben er, uten å ha den luksusen at man kjenner mange piloter man kan spørre. Det å ha mulighet til å stille sånne spørsmål direkte til bransjen, er viktig for mange.

Hun håper dette årets suksess kan føre til at karrieredagen igjen blir et årlig arrangement på Bardufoss.

- Kanskje begynte noen å mimre litt tilbake til egen tid som pilotstudent, og hvordan livet var da. Vi i Sideslip håper iallefall at dagen ga mersmak hos alle parter!

Nettside nyhetsfoto 11

Representanter fra både NF og ulike flyselskap var representert under karrieredagen. Foto: Bjørn Edvard Grønnerøe.

Siste nyheter:

13. juni 2024

Dette er det nye styret i Norsk Flygerforbund

Et enstemmig årsmøte stemte inn det nye styret.

25. mai 2024

Global undersøkelse om piloters arbeidsforhold

I samarbeid med IFALPA har forskere ved det kanadiske universitetet Western University iverksatt en global undersøkelse om forholdene for piloter. Vi anbefaler alle våre medlemmer å gjennomføre undersøkelsen, som gir både forskningen, politikere og våre tillitsvalgte et viktig kunnskapsgrunnlag.

15. mai 2024

Sikkerhet gjennom samarbeid, fred gjennom styrke

Siden oppstarten i 1948 har det vært viktig å være til stede på den årlige IFALPA-konferansen, for å samle trådene og skape et felles samarbeid på tvers av landegrenser og kontinenter. Og årets konferanse ble intet unntak, få med deg vår delegasjons reisebrev her!