Skip to main content
14. april 2023
Klima- og miljøminister Espen Barth Eide (t.h.) var blant innlederne på konferansen.

Kanskje kan fremtidens drivstoff produseres i Norge

Skrevet av: Norsk Flygerforbund

Bærekraftig drivstoff kan være en nøkkel til at norsk luftfart blir fossilfri innen 2050. Denne uken var Norsk Flygerforbund deltakere i diskusjonen om veien mot mindre klimaavtrykk.

- Luftfarten i Norge må bestå også i fremtiden, var budskapet på denne ukens store konferanse om produksjon av bærekraftig drivstoff.

Norsk Flygerforbund deltok sammen med en rekke politikere, aktører innenfor luftfart, samt selskaper som Equinor og Biozin. 

- Norge har gått foran med innfasing av bærekraftig flydrivstoff. Kan vi ta en betydelig rolle også på produksjonssiden? Mye ligger til rette i Norge og det er interessante synergier mot eksisterende og fremtidig industri både når det gjelder teknologier og innsatsfaktorer, står det på nettsiden om konferansen som ble arrangert av Avinor, Innovasjon Norge, NHO Luftfart, LO og Zero.

Fra Norsk Flygerforbund deltok fagekspert Torkil Schei i miljø og bærekraft arbeidsgruppe (MOBAG) og Jo Bjørn Skatval som leder klimaarbeidet i European Cockpit Association (ECA).

- Produksjon av nye drivstoffvarianter engasjerer mange store aktører, og piloters kunnskap blir satt pris på, sier Skatval.

Siste nyheter:

14. juli 2024

Pass opp for fatigue i sommer!

Sommeren er spesielt travel hvert år. Fra sikkerhetskontroll på flyplasser og bagasjehåndterere til flygelederne og pilotene – hele systemet jobber under stort press med små marginer. En sommer med forstyrrelser, flykanselleringer og fatigue blant flybesetningen har startet, og det kan bli verre i de kommende ukene.

03. juli 2024

Et viktig skritt mot en trygg og forutsigbar luftambulansetjeneste

Dagens luftambulansevedtak er et steg i riktig retning, men det gjenstår fortsatt litt før vi er i mål. 

01. juli 2024

Kampanje mot å redusere antallet piloter: "One means none"

Europeiske fly kan operere med kun én pilot ved kontrollene så tidlig som i 2027, dersom flyprodusentene lykkes med sine planer. For å ta et standpunkt mot dette, har europeiske piloter ledet av European Cockpit Association (ECA) lansert en ny nettside: OneMeansNone.eu. Plattformen har som mål å informere passasjerer om de betydelige sikkerhetsrisikoene forbundet med å redusere mannskapet fra to piloter til én.