25. mai 2022
Foto: Leon / cgn.apron (gjenbrukt med tillatelse)

Kan bli pilotstreik fra tirsdag

Skrevet av: Katinka Riksfjord Sporsem

Norsk Flygerforbund og flygerne i fraktflyselskapet West Air varsler streik fra midnatt, natt til tirsdag 31. mai, dersom det ikke oppnås enighet i mekling. En streik vil ramme transport av post og frakt i hele landet og på Svalbard.   

Etter brudd i forhandlingene møtes Norsk Flygerforbund og flygerne i West Air Norway Flygerforening og West Air og NHO Luftfart fredag til mekling hos Riksmekleren. Oppnås det ikke enighet i meklingen settes flyene på bakken fra midnatt natt til tirsdag 31. mai. En streik vil ramme kritisk infrastruktur som transport av post og frakt. West Air har flere store kunder, som blant annet Posten Norge.  

- Vi står sammen med våre medlemmer i en viktig kamp for likeverdige vilkår. Vi er løsningsorienterte, men dersom ikke selskapet viser vilje til bevegelse i meklingen blir det streik, sier nestleder Aleksander Wasland i Norsk Flygerforbund.  

Pilotenes hovedkrav i forhandlingene har vært lik lønn for likt arbeid.

- Pilotene i West Air har vesentlig dårligere lønns- og arbeidsvilkår enn piloter som flyr tilsvarende fly i Norge og Skandinavia. Pilotene er også lønnet forskjellig, til tross for at de har samme erfaring og gjør samme jobb. Vi har strukket oss langt i forhandlingene, men det er ikke lenger akseptabelt at medlemmenes vilkår ligger langt under standard i bransjen, sier forhandlingsleder Christan Laulund i Norsk Flygerforbund.

Spørsmål og ytterligere informasjon

Christian Laulund, Forbundssekretær Forhandling, Norsk Flygerforbund, tlf. 957 19 221

Siste nyheter:

28. juni 2022

Eurocontrols forventninger til sommeren

Eurocontrol Network Manager har orientert ECA om sine utsikter for sommertrafikken i Europa. Trafikkvekst, kapasitetsproblemer, vær, og variabel håndtering av slots vil gi forsinkelser i flere områder, og Eurocontrol har iverksatt de tiltakene de kan. 

17. juni 2022

ECA posisjonsnotat - Securing a Sustainable Future for Aviation

ECA har publisert sitt posisjonsnotat på en bærekraftig luftfart, sett gjennom pilotenes øyne.

Du finner det her.

16. juni 2022

Forbundslederen: - Årvåkenhet er sikkerhet, ikke økonomi!

Det sier forbundsleder i Norsk Flygerforbund, Aleksander Wasland, etter at han har blitt fremlagt uttalelsene fra CEO i Wizz Air, Josef Varadi, om at flygende må finne seg i å fly selv om de er utmattet.