Skip to main content
28. september 2023
Morten Borgen (i midten) representerte Widerøes flygerforening på kurset.

I Brussel med FTL-ekspertene

Skrevet av: Simen Follesø Røiseland

Tillitsvalgte har sikret seg enda mer kunnskap om EASAs arbeidstidsbestemmelser denne uken.

Denne uken har noen av våre tillitsvalgte deltatt på European Pilot Associations (ECA) seminar om EASAs arbeidstidsbestemmelser. FTL kan være en kompleks materie, men ECA har stor kompetanse samlet i samme by som EUs luftfartspolitikere.

I denne omgang var det representanter fra Widerøes flygerforening (WFF) som besøkte Brussel for å få enda bedre kunnskap om flight time limitations (FTL), regelverket som i stor grad styrer medlemmenes jobbhverdag. Morten Borgen sitter til daglig i slingeutvalget til WFF, som gjør seminaret ekstra relevant. I tillegg var også Norsk Flygerforbund representert ved Glenn Ove Jørgensen som representerte HUPER-seksjonen og arbeidsgruppen for fatigue.

- Kurset hadde fokus på FTL-regelverkets oppbygging og struktur. Hvilken rolle de ulike aktørene spiller, og hvordan man kan forstå tolkningsrommet som ligger i de ulike paragrafene, forteller Borgen.

ECA bistår med kompetanse og ekspertise på fagfeltet, og de bruker mange referanser til egen erfaring.

- Slike kurs er gode muligheter for å bygge nettverk og relasjoner, øke forståelse og bli bedre kjent med hvilke utfordringer andre flyselskaper i ECA-familien har, sier Borgen.

Siste nyheter:

30. november 2023

Spritflasker og lokalflyplasser

I et land hvor verdiskapningen er avhengig av distriktene, trenger vi flyet. Når Avinor nå begynner å leke med tanken om å legge ned flyplasser som er viktige i sine regioner, fører de et politisk spill som er første trekk mot å avskilte distriktene, og på sikt skremme folk vekk.

26. november 2023

Norden på fremmarsj

Alarmerende og hjerteskjærende funn om arbeidsmiljøet for piloter og kabinansatte ble presentert under årets høstkonferanse i European Cockpit Association (ECA). Samtidig fikk Norden en viktig hånd på rattet med den islandske representanten Paul Allen inn i ECA-styret.

25. november 2023

Sammen for å trygge fremtidens lufttrafikktjenester

Flysikring og flyplasstjenester utgjør kritisk infrastruktur for en sikker luftfart. For tiden er det store endringer på gang, og mye å ta tak i.