Skip to main content
28. september 2023
Morten Borgen (i midten) representerte Widerøes flygerforening på kurset.

I Brussel med FTL-ekspertene

Skrevet av: Simen Follesø Røiseland

Tillitsvalgte har sikret seg enda mer kunnskap om EASAs arbeidstidsbestemmelser denne uken.

Denne uken har noen av våre tillitsvalgte deltatt på European Pilot Associations (ECA) seminar om EASAs arbeidstidsbestemmelser. FTL kan være en kompleks materie, men ECA har stor kompetanse samlet i samme by som EUs luftfartspolitikere.

I denne omgang var det representanter fra Widerøes flygerforening (WFF) som besøkte Brussel for å få enda bedre kunnskap om flight time limitations (FTL), regelverket som i stor grad styrer medlemmenes jobbhverdag. Morten Borgen sitter til daglig i slingeutvalget til WFF, som gjør seminaret ekstra relevant. I tillegg var også Norsk Flygerforbund representert ved Glenn Ove Jørgensen som representerte HUPER-seksjonen og arbeidsgruppen for fatigue.

- Kurset hadde fokus på FTL-regelverkets oppbygging og struktur. Hvilken rolle de ulike aktørene spiller, og hvordan man kan forstå tolkningsrommet som ligger i de ulike paragrafene, forteller Borgen.

ECA bistår med kompetanse og ekspertise på fagfeltet, og de bruker mange referanser til egen erfaring.

- Slike kurs er gode muligheter for å bygge nettverk og relasjoner, øke forståelse og bli bedre kjent med hvilke utfordringer andre flyselskaper i ECA-familien har, sier Borgen.

Siste nyheter:

13. april 2024

Vi legger ut på roadshow!

Denne våren kan du treffe oss flere steder.

14. mars 2024

Endelig blir det rettferdig konkurranse i luften

Etter iherdig innsats fra Norsk Flygerforbund over flere år, har endelig Luftfartstilsynet felt en knusende dom mot DAT. Nå er det klart at staten har bidratt til å finansiere arbeidslivsbrudd og sosial dumping med anbudstildelingene.

14. mars 2024

Flyuhell og flyulykker definerer agendaen for Flysikkerhetskomiteen

Luftfartsbransjen ble rammet tirsdag 27. februar, da en Sikorsky S-92A fra Bristow havarerte utenfor Sotra ved Bergen. Leder John Kristoffersen i Flysikkerhetskomiteen deler sine refleksjoner etter ulykken.