Skip to main content
28. september 2023
Morten Borgen (i midten) representerte Widerøes flygerforening på kurset.

I Brussel med FTL-ekspertene

Skrevet av: Simen Follesø Røiseland

Tillitsvalgte har sikret seg enda mer kunnskap om EASAs arbeidstidsbestemmelser denne uken.

Denne uken har noen av våre tillitsvalgte deltatt på European Pilot Associations (ECA) seminar om EASAs arbeidstidsbestemmelser. FTL kan være en kompleks materie, men ECA har stor kompetanse samlet i samme by som EUs luftfartspolitikere.

I denne omgang var det representanter fra Widerøes flygerforening (WFF) som besøkte Brussel for å få enda bedre kunnskap om flight time limitations (FTL), regelverket som i stor grad styrer medlemmenes jobbhverdag. Morten Borgen sitter til daglig i slingeutvalget til WFF, som gjør seminaret ekstra relevant. I tillegg var også Norsk Flygerforbund representert ved Glenn Ove Jørgensen som representerte HUPER-seksjonen og arbeidsgruppen for fatigue.

- Kurset hadde fokus på FTL-regelverkets oppbygging og struktur. Hvilken rolle de ulike aktørene spiller, og hvordan man kan forstå tolkningsrommet som ligger i de ulike paragrafene, forteller Borgen.

ECA bistår med kompetanse og ekspertise på fagfeltet, og de bruker mange referanser til egen erfaring.

- Slike kurs er gode muligheter for å bygge nettverk og relasjoner, øke forståelse og bli bedre kjent med hvilke utfordringer andre flyselskaper i ECA-familien har, sier Borgen.

Siste nyheter:

14. juli 2024

Pass opp for fatigue i sommer!

Sommeren er spesielt travel hvert år. Fra sikkerhetskontroll på flyplasser og bagasjehåndterere til flygelederne og pilotene – hele systemet jobber under stort press med små marginer. En sommer med forstyrrelser, flykanselleringer og fatigue blant flybesetningen har startet, og det kan bli verre i de kommende ukene.

03. juli 2024

Et viktig skritt mot en trygg og forutsigbar luftambulansetjeneste

Dagens luftambulansevedtak er et steg i riktig retning, men det gjenstår fortsatt litt før vi er i mål. 

01. juli 2024

Kampanje mot å redusere antallet piloter: "One means none"

Europeiske fly kan operere med kun én pilot ved kontrollene så tidlig som i 2027, dersom flyprodusentene lykkes med sine planer. For å ta et standpunkt mot dette, har europeiske piloter ledet av European Cockpit Association (ECA) lansert en ny nettside: OneMeansNone.eu. Plattformen har som mål å informere passasjerer om de betydelige sikkerhetsrisikoene forbundet med å redusere mannskapet fra to piloter til én.