Skip to main content
11. mai 2023
Luftfartstilsynet har fått et større mandat til å følge med på aktørene i luftfarten, men da trenger de også økte ressurser. Illustrasjonsfoto: Anna Gru/Unsplash

Fullt gjennomslag: Oppretter to nye stillinger

Skrevet av: Norsk Flygerforbund

Norsk Flygerforbund har fått fullt gjennomslag for sitt krav om å styrke Luftfartstilsynet i kampen mot ulovlig arbeidskraft.

- Dette er gode nyheter, og helt nødvendig for at Luftfartstilsynet skal kunne gjøre den jobben de nå blir satt til å gjøre, sier forbundsleder Aleksander Wasland i Norsk Flygerforbund.

Den nye nasjonale luftfartsstrategien som ble vedtatt i forrige uke, gir Luftfartstilsynet et større ansvar for å følge opp blant annet de sosiale forholdene i luftfarten, og ta selskapene som jukser. Luftfartstilsynet har imidlertid allerede i dag sterkt pressede ressurser, selv uten dette tilsynsmandatet. Derfor krevde Norsk Flygerforbund at det ble satt handling bak ordene, og at det umiddelbart ble tilført nødvendige ressurser for å kunne drive tilfredsstillende tilsyn med bransjen. Vårt mål er nemlig en sikker luftfart som er både økonomisk, miljømessig og sosialt bærekraftig. 

I dag kom nyheten som tar oss ett steg nærmere dette målet. Samferdselsdepartementet bevilger ressurser til å opprette to nye, øremerkede stillinger i Luftfartstilsynet som skal følge opp arbeidsmiljøet for flyvende.

- Dette betyr at selskaper som opererer i gråsonen, kanskje bør se seg litt over skuldra. Regjeringen har nå lagt en strategi som skal sikre gode og rettferdige forhold for de flyvende, Luftfartstilsynet har fått ansvaret for å følge godt med, og nå får de også midlene til å håndheve reglene, sier Wasland.

Siste nyheter:

14. juli 2024

Pass opp for fatigue i sommer!

Sommeren er spesielt travel hvert år. Fra sikkerhetskontroll på flyplasser og bagasjehåndterere til flygelederne og pilotene – hele systemet jobber under stort press med små marginer. En sommer med forstyrrelser, flykanselleringer og fatigue blant flybesetningen har startet, og det kan bli verre i de kommende ukene.

03. juli 2024

Et viktig skritt mot en trygg og forutsigbar luftambulansetjeneste

Dagens luftambulansevedtak er et steg i riktig retning, men det gjenstår fortsatt litt før vi er i mål. 

01. juli 2024

Kampanje mot å redusere antallet piloter: "One means none"

Europeiske fly kan operere med kun én pilot ved kontrollene så tidlig som i 2027, dersom flyprodusentene lykkes med sine planer. For å ta et standpunkt mot dette, har europeiske piloter ledet av European Cockpit Association (ECA) lansert en ny nettside: OneMeansNone.eu. Plattformen har som mål å informere passasjerer om de betydelige sikkerhetsrisikoene forbundet med å redusere mannskapet fra to piloter til én.