Skip to main content
22. oktober 2021
Nesten 100 personer var samlet til arrangementet.

Fremtidens luftfart samlet: - En stor suksess!

Skrevet av: Norsk Flygerforbund

Nesten 100 personer dukket opp da Norsk Flygerforbund inviterte studenter og instruktører til faglig påfyll og beer call i Sandefjord.

- Jeg synes det er kult å møte unge folk som har skjønt at man er nødt til å stå sammen, sier en entusiastisk nestleder Aleksander Wasland i Norsk Flygerforbund.

Torsdag hadde han sammen med resten av styret i NF og LO favør invitert studenter og instruktører ved Pilot Flight Academy, OSM Aviation Academy, CAE og European Helicopter Center til arrangementet. Oppmøtet gikk over all forventning, og flygerspirene kom reisende til Sandefjord fra både Arendal og Notodden.

- Jeg er ydmyk over at så mange ser betydningen av å møtes. Så må jeg også si at jeg er imponert over nivået på flystudentene, forteller Wasland.

Under arrangementet fikk de en presentasjon av forbundet, før de ble delt inn i mindre grupper. Studentene og instruktørene fikk velge et tema som interesserte dem, for eksempel innenlands helikopter eller tung luftfart - før de ble satt i grupper med andre med samme temavalg. I gruppene var også NF-styret representert med hver sin ekspert på området.

- Målet var at alle skulle få bli kjent, og knytte noen nye kontakter. Studentene, instruktørene og et fullsatt styre endte opp med å snakke i disse gruppene i 3-4 timer sammenhengende, forteller Wasland.

Siste nyheter:

14. juli 2024

Pass opp for fatigue i sommer!

Sommeren er spesielt travel hvert år. Fra sikkerhetskontroll på flyplasser og bagasjehåndterere til flygelederne og pilotene – hele systemet jobber under stort press med små marginer. En sommer med forstyrrelser, flykanselleringer og fatigue blant flybesetningen har startet, og det kan bli verre i de kommende ukene.

03. juli 2024

Et viktig skritt mot en trygg og forutsigbar luftambulansetjeneste

Dagens luftambulansevedtak er et steg i riktig retning, men det gjenstår fortsatt litt før vi er i mål. 

01. juli 2024

Kampanje mot å redusere antallet piloter: "One means none"

Europeiske fly kan operere med kun én pilot ved kontrollene så tidlig som i 2027, dersom flyprodusentene lykkes med sine planer. For å ta et standpunkt mot dette, har europeiske piloter ledet av European Cockpit Association (ECA) lansert en ny nettside: OneMeansNone.eu. Plattformen har som mål å informere passasjerer om de betydelige sikkerhetsrisikoene forbundet med å redusere mannskapet fra to piloter til én.