Skip to main content
22. oktober 2021
Nesten 100 personer var samlet til arrangementet.

Fremtidens luftfart samlet: - En stor suksess!

Skrevet av: Norsk Flygerforbund

Nesten 100 personer dukket opp da Norsk Flygerforbund inviterte studenter og instruktører til faglig påfyll og beer call i Sandefjord.

- Jeg synes det er kult å møte unge folk som har skjønt at man er nødt til å stå sammen, sier en entusiastisk nestleder Aleksander Wasland i Norsk Flygerforbund.

Torsdag hadde han sammen med resten av styret i NF og LO favør invitert studenter og instruktører ved Pilot Flight Academy, OSM Aviation Academy, CAE og European Helicopter Center til arrangementet. Oppmøtet gikk over all forventning, og flygerspirene kom reisende til Sandefjord fra både Arendal og Notodden.

- Jeg er ydmyk over at så mange ser betydningen av å møtes. Så må jeg også si at jeg er imponert over nivået på flystudentene, forteller Wasland.

Under arrangementet fikk de en presentasjon av forbundet, før de ble delt inn i mindre grupper. Studentene og instruktørene fikk velge et tema som interesserte dem, for eksempel innenlands helikopter eller tung luftfart - før de ble satt i grupper med andre med samme temavalg. I gruppene var også NF-styret representert med hver sin ekspert på området.

- Målet var at alle skulle få bli kjent, og knytte noen nye kontakter. Studentene, instruktørene og et fullsatt styre endte opp med å snakke i disse gruppene i 3-4 timer sammenhengende, forteller Wasland.

Siste nyheter:

30. november 2023

Spritflasker og lokalflyplasser

I et land hvor verdiskapningen er avhengig av distriktene, trenger vi flyet. Når Avinor nå begynner å leke med tanken om å legge ned flyplasser som er viktige i sine regioner, fører de et politisk spill som er første trekk mot å avskilte distriktene, og på sikt skremme folk vekk.

26. november 2023

Norden på fremmarsj

Alarmerende og hjerteskjærende funn om arbeidsmiljøet for piloter og kabinansatte ble presentert under årets høstkonferanse i European Cockpit Association (ECA). Samtidig fikk Norden en viktig hånd på rattet med den islandske representanten Paul Allen inn i ECA-styret.

25. november 2023

Sammen for å trygge fremtidens lufttrafikktjenester

Flysikring og flyplasstjenester utgjør kritisk infrastruktur for en sikker luftfart. For tiden er det store endringer på gang, og mye å ta tak i.