Skip to main content
29. mars 2023

Forhandlingskurs i Amsterdam

I disse dager pågår IFALPAs forhandlingskurs for tillitsvalgte, og Christian Laulund fra NF er en av kursholderne. 

Normalt holdes det to forhandlingskurs per år. Denne gangen går kurset i Amsterdam, neste forhandlingskurs blir i Peru. IFALPA har kurs over hele verden, for at tillitsvalgte i alle land skal kunne delta.  Kurset som holdes nå har 35 deltakere fra 12 land.

-Jeg er en av syv instruktører på kurset, hvor fire av oss er piloter, de tre andre er forhandlere/ jurister og økonomiske konsulenter. Samtlige instruktører er erfarne forhandlere, forteller Christian Laulund.

-Under kurset går vi igjennom alle fasene i en forhandling og deler vår erfaring med deltakerne. Kurset er interaktivt med stor involvering av deltakerne hvor siste dag er dedikert en simulert forhandling, sier Laulund videre.

IFALPA representerer over 100 000 piloter i over 100 land, og jobber internasjonalt. I løpet av et år tilbyr de ulike kurs som er aktuelle for tillitsvalgte piloter over hele verden.  De har møterett i International Civil Aviation Organization (ICAO), som er FNs luftfartsorgan. Her vedtas regler og retningslinjer for den globale luftfartsindustrien.  

Siste nyheter:

25. mai 2024

Global undersøkelse om piloters arbeidsforhold

I samarbeid med IFALPA har forskere ved det kanadiske universitetet Western University iverksatt en global undersøkelse om forholdene for piloter. Vi anbefaler alle våre medlemmer å gjennomføre undersøkelsen, som gir både forskningen, politikere og våre tillitsvalgte et viktig kunnskapsgrunnlag.

15. mai 2024

Sikkerhet gjennom samarbeid, fred gjennom styrke

Siden oppstarten i 1948 har det vært viktig å være til stede på den årlige IFALPA-konferansen, for å samle trådene og skape et felles samarbeid på tvers av landegrenser og kontinenter. Og årets konferanse ble intet unntak, få med deg vår delegasjons reisebrev her!

14. mai 2024

Luftfartens fremtid samlet i Arendal

Den andre etappen på årets roadshow ble nok en suksess, takket være solid innsats fra medlemsforeningene våre i Arendal og et sterkt NF-team.