03. november 2021
Rolf Grindstuen (fremst), Synnøve Egeness Lilleli, Gustav Bøe, Sindre Hilstad, Jo Bjørn Skatval - og med Accountable Manager Norse Atlantic, Tove Skogheim.

Komiteene på Flyoperativt Forum

Skrevet av: Norsk Flygerforbund

NFs Flysikkerhetskomité og Industriell komité har vært representert på Flyoperativt Forum med både ledelse og fageksperter.

Denne uken ble årets Flyoperativt Forum arrangert på Gardermoen, og Norsk Flygerforbund var selvsagt representert. 

Rolf Grindstuen, Synnøve Egeness Lilleli, Gustav Bøe, Sindre Hilstad og Jo Bjørn Skatval representerte Flysikkerhetskomiteen og Industriell komité på konferansen.

Årets konferanse var viet mottoet "Communicate for Safety", og mange deltakere med sikkerhhetsfokus opplevde gode foredrag og nyttige samtaler.

Ulf Cedermarks gjenfortelling av sin flytur Arlanda-Gottröra på 4 minutter og 8 sekunder for 30 år siden imponerte. Det gjorde også FSIKs egen Ingrid Thune, som fortalte om sitt prosjekt  "Den indre piloten".

image2

Siste nyheter:

28. juni 2022

Eurocontrols forventninger til sommeren

Eurocontrol Network Manager har orientert ECA om sine utsikter for sommertrafikken i Europa. Trafikkvekst, kapasitetsproblemer, vær, og variabel håndtering av slots vil gi forsinkelser i flere områder, og Eurocontrol har iverksatt de tiltakene de kan. 

17. juni 2022

ECA posisjonsnotat - Securing a Sustainable Future for Aviation

ECA har publisert sitt posisjonsnotat på en bærekraftig luftfart, sett gjennom pilotenes øyne.

Du finner det her.

16. juni 2022

Forbundslederen: - Årvåkenhet er sikkerhet, ikke økonomi!

Det sier forbundsleder i Norsk Flygerforbund, Aleksander Wasland, etter at han har blitt fremlagt uttalelsene fra CEO i Wizz Air, Josef Varadi, om at flygende må finne seg i å fly selv om de er utmattet.