Skip to main content
22. mars 2022
Foto: CCTV/NTB/AP

Flyulykken i Kina

Skrevet av: Katinka Riksfjord Sporsem

Det er med stor sorg vi har mottatt nyheten om at en Boeing-737 fra China Eastern Flight MU-5735 styrtet i bakken i fjellregion i Guangxi-provinsen, sørvest for Wuzhou i Kina. Tankene våre går til familiene til de 123 passasjerene og ni besetningsmedlemmene som var om bord i flyet, sier forbundsleder Yngve Carlsen.

Norsk Flygerforbund har på vegne av norske piloter sendt kondolansebrev til det kinesiske flygerforbund og uttrykt vår dypeste sympati.

Alt fokus er nå på det krevende redningsarbeidet, og det er for tidlig å spekulere i årsak til ulykken, sier Carlsen. Det internasjonale flygerforbundet (IFALPA) har på vegne av det globale pilotfellesskapet kontaktet Chinese Air Line Pilots' Association (ChALPA) for å  tilby ekspertise og assistanse til relevante myndigheter

Siste nyheter:

13. juni 2024

Dette er det nye styret i Norsk Flygerforbund

Et enstemmig årsmøte stemte inn det nye styret.

25. mai 2024

Global undersøkelse om piloters arbeidsforhold

I samarbeid med IFALPA har forskere ved det kanadiske universitetet Western University iverksatt en global undersøkelse om forholdene for piloter. Vi anbefaler alle våre medlemmer å gjennomføre undersøkelsen, som gir både forskningen, politikere og våre tillitsvalgte et viktig kunnskapsgrunnlag.

15. mai 2024

Sikkerhet gjennom samarbeid, fred gjennom styrke

Siden oppstarten i 1948 har det vært viktig å være til stede på den årlige IFALPA-konferansen, for å samle trådene og skape et felles samarbeid på tvers av landegrenser og kontinenter. Og årets konferanse ble intet unntak, få med deg vår delegasjons reisebrev her!